Afbeelding

Den Hoorn moet de negatieve reeks doorbreken en er alles aan doen om kampioen te worden, vindt topscorer Donny van den Bos

sport

Editie: Week 10, Jaargang 21 |

Nicky van den Bos geeft zijn tegenstander van FC Lisse het nakijken. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het lijkt vaste prik te zijn bij SV Den Hoorn: een zeer goede seizoensstart en een najaarsdip. Ook dit jaar leek vóór de winterstop de platte kar al van stal gehaald te kunnen worden, maar van de afgelopen vijf wedstrijden won de ploeg van trainer Harry Biemans er niet één.
Nicky van den Bos maakt voor het tweede jaar deel uit van de selectie van de Midden-Delflanders. “Ik speelde met mijn broer Donny bij Wippolder en hij had besloten om naar Den Hoorn te gaan. Ik ben met hem meegegaan naar een nacompetitiewedstrijd en daar vertelde John Lankester dat de club ook nog op zoek was naar een linker centrale verdediger voor het seizoen erna. Dat leek me wel wat en toen zijn we gaan praten.”

“IK BEN EEN VOETBALLENDE SPELER EN BIJ WIPPOLDER KOMT HET VAAK OP STRIJD AAN”

Hij voelde zich al meteen welkom in de selectie. “Maar ik ben wel één van de weinigen die geen jongen van de club is en zo zien de supporters het ook weleens. Dan moet je op veld maar laten zien dat je het waard bent. Ik ben een echte Wippolderjongen, maar ben naar Den Hoorn gegaan omdat het niveau hier hoger is. In de jeugd heb ik ook een uitstapje naar DHC gemaakt en daar merkte je dat het lekkerder voetballen was. Ik ben een voetballende speler en bij Wippolder komt het vaak wat meer op strijd aan. Bij Den Hoorn kom je als voetballer veel meer tot je recht.”
In de voorbereiding op het afgelopen seizoen wist Van den Bos zijn draai al snel te vinden en hij startte het seizoen dan ook als centrale verdediger. “Ik had een basisplaats, maar nadat ik vorig seizoen een auto-ongeluk had, waar ik bij afslag Delft-Zuid uit mijn auto gezaagd moest worden, kon ik een paar weken niet spelen. Mijn vervanger Ruud Langstraat deed het hartstikke goed op die plek en toen ik weer terugkwam, ging het bij mij wat minder. Ik had een whiplash en mocht niet koppen, waardoor het allemaal wat minder liep.”
Dus speelt Van den Bos zijn wedstrijden inmiddels weer als linksbuiten van het vlaggenschip van Den Hoorn. “Dat was de laatste jaren bij Wippolder ook mijn positie, hoewel ik het laatste halfjaar als centrale verdediger speelde. Ik was als linksbuiten vaak geblesseerd omdat ik ontzettend veel schoppen kreeg. Pierre Schultz, die het seizoen als interim afmaakte na het ontslag van Erwin Stoelinga, zag me na weer een blessure op de training centraal achterin spelen en besloot me daar neer te zetten.”
Na zijn auto-ongeluk in zijn eerste jaar bij Den Hoorn liet Harry Biemans het centrale duo intact en liet hij Van den Bos weten dat hij zich op de linksbuitenpositie moest richten. “Na een paar weken had ik weer een basisplaats en die ben ik niet meer kwijtgeraakt.” Dat Van den Bos nog steeds vaste kracht is in het elftal van Biemans is niet raar: hij is met elf goals topscorer bij de Midden-Delflanders en ook afgelopen zondag scoorde hij. De 23-jarige buitenspeler heeft zijn trap als belangrijkste wapen. “Ik neem ook veel corners. Mijn medespelers weten waar die ballen terechtkomen en dat is wel een wapen. Verder oefenen we met een aantal jongens ongeveer eens in de maand op vrije trappen en dat komt er in de wedstrijden ook regelmatig uit.”

“IK KAN ZONDER TE KIJKEN EEN CROSSBAL OP HEM GEVEN, WANT IK WEET DAT HIJ HEM OPPAKT”

Dat zijn goal niet genoeg was voor drie punten, kwam doordat Den Hoorn het veldoverwicht dat het in de tweede helft tegen FC Lisse had niet in meer doelpunten wist uit te drukken. “In de eerste helft lieten we hen teveel voetballen en toen ging het mis. In de tweede helft zetten we meer druk en toen creëerden we meer, maar helaas kwamen we niet verder dan 2-2.” Van den Bos scoorde zelf, op aangeven van zijn broer Donny, de tweede Hoornse goal. “Dan zie je dat we elkaar blindelings weten te vinden.  We spelen al van jongs af aan samen. Als hij zo’n bal geeft, weet hij waar ik sta en andersom is het net zo. Ik kan zonder te kijken een crossbal op hem geven, want ik weet dat hij hem oppakt.”
Van den Bos hoopt de negatieve lijn van de laatste weken te doorbreken en dit seizoen eindelijk kampioen te worden. “Want het lijkt een beetje standaard bij Den Hoorn. Een goed begin, een wat mindere periode en dan de nacompetitie. Hopelijk doorbreken we dat patroon nu eens en worden we kampioen. Dat kan nog, want we staan maar drie punten achter op Foreholte en moeten nog een keer tegen hen spelen. Voorlopig gaan we lekker door met voetballen en wil ik er alles aan doen om kampioen te worden.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12