Afbeelding

Concordia is een club om trots op te zijn

sport

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

DELFT - Concordia is stokoud (128 jaar), maar tegelijk ook springlevend en in beweging. Letterlijk omdat 1400 leden regelmatig een viertal sporten beoefenen, figuurlijk omdat de vereniging met een aantal projecten bezig is ter verbetering van de accommodatie.
Voorzitter Tinus Vernooij is trots op zijn club en laat dat duidelijk blijken.

“Concordia staat in de Delftse regio bekend als voetbalvereniging. Maar naast een bloeiende voetbalafdeling met veel jeugd, wordt er op Concordia al vele jaren tennis, golf en cricket gespeeld. Cricket is op Concordia eigenlijk de oudste sport; samen met atletiek was cricket in 1885 de sport waar het allemaal mee begon. Pas in 1895 werd voor het eerst tegen een voetbal geschopt. Concordia dus in beweging door voortdurend met een bal of een balletje bezig te zijn. Om dat mogelijk te maken, is er natuurlijk wel een goede accommodatie nodig. Op dat vlak is de afgelopen jaren het een en ander gebeurd en staat er nog het nodige te gebeuren. Afgelopen voorjaar is het tenniscomplex gerenoveerd en zijn 4 van de 6 gravelbanen vervangen door ace-court. Dat maakt het mogelijk om het gehele jaar door te spelen. Tevens is er een kids tennisbaan aangelegd en een verhoogd terras, dat uitziet op de banen. Mogelijk wordt er deze winter op het terras een mooi tennispaviljoen gerealiseerd. Niets staat dan een verdere ontwikkeling van de tennisafdeling meer in de weg en kan de opmars in de KNLTB competitie beginnen”.

“Tegelijk met de aanleg van de kunstgras voetbalvelden op sportpark Brasserskade in 2008, is door Concordia ook een prachtige, permanente golfbaan met 9 korte holes aangelegd aan beide zijden van het tenniscomplex. De weersomstandigheden de afgelopen 5 jaar hebben echter veel schade aangericht aan de baan. Reden voor de golfafdeling om een renovatieproject op te starten om de baan weer in permanente goede conditie te krijgen. Afgelopen zomer heeft dat duidelijk tot resultaat geleid en de verwachting is dat de baan er volgend jaar weer pico bello bij ligt. De enige golfbaan op Delfts grondgebied biedt, gelegen naast de Delftse Hout, een prachtige natuurlijke omgeving om golf te spelen en behoort dan weer tot de mooiste par 3/4 banen van Nederland. Het voorlopig laatste grote renovatieproject betreft het clubhuis en de kleedkamer accommodatie. Het project is nog in voorbereiding maar moet er toe leiden dat Concordia weer up-to-date kleedfaciliteiten krijgt, mogelijk een fitness ruimte, wat meer clubhuisruimte en een eigen toegang. Concordia is dus ook door renovaties voortdurend in beweging”.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12