Afbeelding

Chris Kronshorst begint volgende week weer met techniektrainingen bij zijn eigen voetbalschool

sport

Editie: Week 34, Jaargang 21 |

Chris Kronshorst staat te trappelen om jonge voetballers op technisch gebied bij te schaven.

DELFT – Voetbaltrainer Chris Kronshorst begint vanaf volgende week weer een voetbalschool. De voormalig prof specialiseert zich hierbij op techniektraining voor de jeugd.
Kronshorst kwam in zijn actieve loopbaan bij NEC in aanraking met voetbalgoeroe Wiel Coerver en raakte verslingerd aan de voetbalvisie van de oud-oefenmeester. Na zijn actieve carrière bekwaamde hij zich verder en uiteindelijk begon hij zijn voetbalschool. Na enkele succesvolle jaren vroeg zijn oud-medespeler Co Adriaanse of hij hem wilde vergezellen om met de jonge talenten van FC Porto te werken. Vervolgens volgde hij Adriaanse naar de Oekraïne, Oostenrijk en Qatar. Inmiddels is Kronshorst terug in Delft en staat hij te trappelen om zijn voetbalschool nieuw leven in te blazen en daarnaast op gezette tijden wat privétrainingen voor profvoetballers te verzorgen.
“Ik begin vanaf 4 september met de voetbalschool op de velden van DHC. We trainen op woensdagmiddag, vrijdagavond en zondagochtend en de trainingen zijn bedoeld voor iedereen tussen de acht en de achttien jaar”, zegt Kronshorst. “Als je het over techniektraining hebt, denken de meeste mensen meteen aan kappen en draaien, maar dat is erg simpel gedacht. Bij onze trainingen leren de deelnemers eigenlijk alles met een bal, ze worden meester over de bal. Dat is zwaar, maar de ervaring leert dat er ook veel vorderingen geboekt worden. Daar doe je het allemaal voor.”
Kronshorst is inmiddels zevenenzestig jaar en zou van zijn pensioen kunnen gaan genieten. “Maar dat is niets voor mij. Ik heb nog steeds ontzettend veel passie voor het spelletje en het leuke is dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Zelf vind ik het fijn om bezig te blijven, maar ik vind het ook mooi om te zien als jonge voetballers zich op hun eigen manier doorontwikkelen. Ik maak ouders altijd duidelijk dat we geen Messi’s voortbrengen, maar dat de trainingsmethodes er wel degelijk voor zorgen dat ze beter gaan voetballen en zelfbewuster worden. Dat laatste zie je niet alleen op het voetbalveld, maar ook in het dagelijks leven terug.”
Inmiddels heeft al een groot aantal jonge voetballers de weg naar de voetbalschool van Kronshorst gevonden, maar er zijn nog plekken beschikbaar. “Het rare vind ik dat er relatief weinig inschrijvingen van meisjes zijn, terwijl je toch ziet dat steeds meer meisjes gaan voetballen. Nu trainen ze met de jongens mee, maar als er meer zijn kan er een meidengroep komen. Ook jongens zijn natuurlijk nog altijd welkom. Iedereen kan voor meer informatie op de website www.voetbalschoolchriskronshorst.nl kijken.” (AdW)Bijschrift:

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12