Afbeelding

Richard Staakman wil alleen maar winnen, dus gaat naar D.v.v. Delft om voor de prijzen te spelen

sport

Editie: Week 31, Jaargang 20 |

Richard Staakman verdedigde de afgelopen vijf seizoenen de clubkleuren van DHC, maar zal vanaf dit seizoen in het Delft-tenue te bewonderen zijn. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – DHC zal het komend seizoen moeten stellen zonder Richard Staakman. De linkshalf, die het afgelopen seizoen regelmatig de aanvoerdersband om zijn arm had, gaat het een paar stapjes lager proberen bij D.v.v. Delft. “Maar het lagere niveau zal absoluut niet ten koste gaan van mijn fanatisme.”

De keuze om DHC na vijf jaar te verlaten was geen makkelijke voor de 33-jarige Staakman. “Want ik ben door de jaren heen toch een bepaald niveau gewend.” En dat is logisch, want hij speelde in de landelijke jeugd van Feyenoord en Sparta, voetbalde voor Sportclub Feyenoord, Wilhelmus, Haaglandia en natuurlijk DHC, de club waar hij in de B-junioren ook al speelde. “Maar ik heb er nu een kleine bij, dan is een keertje minder trainen ook weleens lekker. Ik heb mijn leven lang alles in het teken van voetbal gesteld, maar nu ga ik eind augustus met mijn gezinnetje op vakantie. Bij DHC had dat ondenkbaar geweest.”

“IK WIL NOG STEEDS ALLES WINNEN EN MIJN KEUZE VOOR DELFT IS EEN ZEER BEWUSTE”

Het feit dat Staakman op een wat lager niveau gaat spelen, betekent niet dat bij hem de scherpe kantjes er vanaf zijn. “Integendeel, ik wil nog steeds alles winnen. Ik ben alleen bijna 34 en het thuisfront vindt het ook weleens fijn als ik wat vaker thuis ben.” Dus moest Staakman op zoek naar een nieuwe club en daarbij ging hij niet over één nacht ijs. “Mijn keuze voor Delft is een zeer bewuste. Afgelopen seizoen hebben ze een heel goed seizoen gedraaid en maakten ze tot de laatste wedstrijd kans om te promoveren naar de Eerste Klasse. Bij DHC speelden we ook nacompetitievoetbal, maar dan om degradatie te voorkomen. Als dat uiteindelijk lukt is dat reden voor een feestje, maar uiteindelijk is het echt raar dat we ons via de reguliere competitie niet veilig wisten te spelen. Een elftal met de kwaliteiten die er in die ploeg zaten, moet dat makkelijk kunnen.”

Staakman denkt bij Delft dus aan de vooravond van een mooi seizoen te staan. “De groep die vorig jaar bovenin meedraaide is bij elkaar gebleven en daar zijn wat versterkingen bij gehaald. Daarom denk ik dat we dit jaar voor de prijzen zullen meedoen. En voetballen is natuurlijk altijd veel leuker als je wint.”

Een ander voordeel bij D.v.v. Delft is dat Staakman samen komt te spelen met zijn broertje Robin, die overkomt van Full Speed. “Het is heel leuk dat hij ervoor heeft gekozen om te verkassen naar Delft. Ik ben dan ook echt blij met die keuze, want bij Full Speed had hij het heel erg naar zijn zin. Het is een heel gezellige club.”

“IK HOOR VAN IEDEREEN DAT DELFT EEN LEUKE CLUB IS EN DAT IDEE HEB IK OOK WEL”

Bij Delft denkt Staakman ook bij een leuke club terecht te komen. “Als ik mensen spreek die weten dat ik naar Delft ga, zijn ze al snel enthousiast over mijn keuze. Ik hoor van iedereen dat het een leuke club is en dat idee heb ik ook wel. Ik heb in het verleden al met een aantal gasten uit dat elftal samengespeeld en ook van hen hoor ik alleen maar positieve verhalen.”

Een deel van die positieve verhalen zal ongetwijfeld ook over trainer Pierre van Zinnen gaan. “Ik ken de trainer nog niet zo goed. Zijn broer Wim ken ik wel, want daar heb ik in de jeugd bij DHC nog een jaar training van gehad. Hij keert nu terug naar DHC en zei tegen me dat hij het jammer vond dat ik niet bleef. Maar met Pierre verwacht ik ook een goede samenwerking. Hij is een ervaren trainer die het klappen van de zweep inmiddels wel kent. Voor mijn overstap heb ik met hem gesproken en uit dat gesprek bleek wel dat hij een heel duidelijke visie op voetbal heeft. Daarbij heb ik gehoord dat Delft een heel hechte groep is die veel plezier aan het voetballen beleeft. Bij DHC lag de focus toch iets meer op het presteren dan op dat gezelligheidsaspect.”

Voorlopig heeft Staakman de eerste training bij zijn nieuwe club al achter de rug. “En we hebben woensdagavond veel gelopen, haha. Maar vorig jaar stond er al een groep met veel kwaliteit en voor dit seizoen is die groep alleen nog maar groter geworden. Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden en heb er dan ook ontzettend veel zin in. Ik kan niet wachten tot deze week het seizoen begint met het toernooi om de Stad Delft Bokaal.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12