Afbeelding

'We willen naar prestatievoetbal toe'

sport

Editie: Week 15, Jaargang 23 |

DEN HOORN – Het damesvoetbaltak neemt een steeds prominentere plaats in binnen SV Den Hoorn. Bernadet Wijnker, hoofdleider bij de meiden, hoopt komend seizoen op extra aanwas.

– Hoelang zijn jullie bij SV Den Hoorn al bezig met damesvoetbal?
“Acht jaar geleden zijn we met één elftal begonnen en vijf jaar geleden kwamen er meer bij. Tegenwoordig hebben we twee dameselftallen, twee B-, twee C- en één D-elftal. Daarnaast voetballen de meisjes in de E- en F-jeugd samen met de jongens van hun leeftijd.”

– Waarom zetten jullie nu in op meer leden?
“We willen naar prestatievoetbal toe. We gaan ook bij de meiden selecteren. Daar is nu de ruimte voor, omdat er binnen de leeftijdscategorieën genoeg zijn om meerdere elftallen op te stellen. Het is echter nog wat krap, dus in de leeftijdscategorie tussen acht en zestien jaar zijn er nog wat plekjes vrij.”

– Wat heeft Den Hoorn de meiden te bieden?
“We hebben natuurlijk een prachtig complex en de meidenafdeling gaat binnen de club steeds belangrijker worden. Het voegt iets toe qua sfeer en dat terwijl Den Hoorn al zo'n gezellige vereniging is. Meer informatie kan je vinden op www.svdenhoorn.nl of door te mailen naar meidenvoetbal@svdenhoorn.nl.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12