Afbeelding

Gemakkelijk een auto huren met deze 3 stappen!

Partnerbijdrage

Een auto huren is soms best handig, bijvoorbeeld als je een weekendje naar Groningen gaat. Bij Autohopper kun je dan zoeken naar “autoverhuur Groningen” (of een andere plaats natuurlijk) en je hebt het hele weekend een auto tot je beschikking. Lijkt dit jou ook leuk om te doen, maar heb je nog nooit een auto gehuurd? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je hoe makkelijk het eigenlijk is om een auto te huren vanuit meerdere plekken in het land!

1. Plaats, auto en datum selecteren

We namen net Groningen als voorbeeld, maar je kunt natuurlijk ook op andere plekken in Nederland een auto huren bij Autohopper. Je kunt dit gewoon aangeven op de website en je krijgt vanzelf te zien welke auto’s er beschikbaar zijn. Er zijn diverse automerken vertegenwoordigd en je kunt bijvoorbeeld kiezen om een automaat auto, bestelbusje, elektrische auto of een SUV te huren. Vervolgens selecteer je voor welke periode je de auto graag wilt huren, bijvoorbeeld voor een dag, weekend of een week. Een huurdag bij Autohopper duurt van 08:00 uur tot 08:00 uur de daaropvolgende dag, maar in overleg kun je de ophaaltijd ook naar een eerder tijdstip verschuiven.

2. Extra opties bij de huurauto kiezen

Als tweede stap kun je extra opties selecteren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor navigatie, een kinderzitje of een tweede bestuurder toevoegen. Daarnaast kun je ook het eigen risico verlagen. Bij iedere optie staat duidelijk hoeveel geld dit zal kosten, dus je komt achteraf niet voor verrassingen te staan. Bij Autohopper krijg je de eerste 100 kilometer per huurperiode er standaard bij. Rijd je meer, dan kost het 18 cent per extra gereden kilometer.

3. Gegevens invullen en binnen 24 uur auto beschikbaar

Als derde stap vul je je gegevens in en dan krijg je binnen 24 uur een bevestiging. Wanneer je de auto ophaalt, kun je met creditcard of pinpas de borg en het huurbedrag betalen. Op de creditcard wordt de borg gereserveerd en als je pint, dan wordt het bedrag (tijdelijk) afgeschreven van je rekening. Lever je de auto na de huurperiode weer in en er is geen schade geconstateerd en je hebt geen extra kilometers gereden, dan krijg je je borg met retourpinnen direct weer teruggestort op je rekening. Dit duurt maximaal 1 werkdag, maar afhankelijk van je bank staat het er soms al meteen weer op.