Afbeelding

De voordelen van een zakelijke rekening

Partnerbijdrage

Als ondernemer dien je allerlei zaken op orde te hebben, zoals de administratie, de belastingaangifte en je bankzaken. Om dit goed te regelen en er niet teveel tijd aan te besteden is het verstandig om direct een zakelijke rekening te openen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een zakelijke rekening. 

Overzicht tussen privé en zakelijk

Allereerst houd je de particuliere en zakelijke betaalstromen met een zakelijke rekening gescheiden. Dit maakt het niet alleen voor jezelf inzichtelijk, maar ook voor anderen zoals je boekhouder. Bovendien laat je een professionele indruk achter bij je cliënten door een rekening met je bedrijfsnaam op te geven. Een zakelijke rekening laat zien dat je de zaken serieus neemt, en niet zomaar een bijklussende ZZP-er bent. Zeker als je met veel verschillende cliënten werkt, is het openen van een zakelijke rekening verstandig. 

Tijd besparen met een zakelijke rekening

Door een zakelijke rekening te openen hoef je niet tussen alle afschrijvingen van de boodschappen naar de zakelijke bij- en afschrijvingen te zoeken. In één oogopslag zie je welke facturen je moet opslaan voor de fiscus. 

Makkelijk je boekhouding regelen

Als ondernemer heb je niet veel tijd om te besteden aan de zakelijke administratie. Gelukkig kun je tegenwoordig een boekhoudprogramma kiezen waarmee je dankzij een boekhoudkoppeling de zakelijke rekening meteen aan het boekhoudpakket koppelt. Zo worden de transacties binnen je onderneming automatisch ingeladen en hoef je niet om te kijken naar eventuele verloren bonnetjes. 

Snel betalen of betaald worden

Met een zakelijke rekening heb je de mogelijkheid om automatisch te incasseren bij cliënten die frequent van je diensten gebruik maken. Zo hoef je niet iedere betaling los in te voeren in het systeem. Daarnaast biedt een zakelijke rekening bijvoorbeeld de mogelijkheid voor klanten om via iDEAL te betalen. Zo verlopen de betalingen sneller. 

Vind een zakelijke rekening die bij je past

Ben je nieuwsgierig naar welke zakelijke rekening het beste bij jouw onderneming past? Vergelijk meteen alle zakelijke rekeningen bij Ubari.nl. Aan de hand van jouw wensen en verwachtingen vind je binnen vijf minuten de zakelijke rekening die bij je past.