Afbeelding

Beste Nederlandse plekken om een vakantiehuis te kopen

Partnerbijdrage

Soms moet je er echt even tussenuit. Even een frisse neus halen, even een momentje voor jezelf. Dat heeft toch iedereen? Even een momentje weg, daar kan je toch fantastisch van genieten. Een andere omgeving voor een korte tijd is heerlijk om een goede gemoedstoestand te behouden.

Een vakantiehuisje aanschaffen is dé manier om je stress als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Vakantie draait voor de meesten om rust. In een vakantiehuis op een rustige plek kom je een nieuwe definitie van rust tegen. Niets is zo relaxt als op je dooie akkertje je gang kunnen gaan op een rustige plek. Hieronder staan een aantal plekjes waar innerlijke rust verkregen kan worden.

Drenthe

Een van mijn favoriete plekken om in Nederland te komen is in de bossen van Drenthe. Hoe lekker het daar ruikt en hoeveel sterren je op een goede dag kunt zien. Het is verbazingwekkend rustgevend. Een vakantiehuis dat gevestigd is in een van de vele uitgestrekte bossen en velden die zich in Drenthe bevinden is een absoluut genot. Omdat zeker niet alles op loopafstand is, draagt dat juist bij aan het gevoel van rust. 

TV-TAS

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De dynamische vijf. Ooit ben ik op Vlieland geweest tijdens een schoolreis van een week. Daar was naast het bos een grote bungalow geplaatst waarin we verbleven. Je hebt bos, strand, bar en restaurant allemaal binnen handbereik. Dat het een kleine plek is draagt bij aan een huiselijk gevoel. Het is wel een lastige taak van het uitbesteden van dakbeheer op een eiland, maar laat je dat niet stoppen om te gaan!

Hilversum

Heb jij geld? Mooi, dan is Hilversum een uitstekende plek voor jou om een vakantiehuis te hebben. Hilversum is prachtig qua natuur. Er is veel gewerkt aan het groen houden van vele straten. Ook zijn er veel mooie kunstwerken en gebouwen die als kunstwerk beschouwd kunnen worden. Met zoveel bomen om je heen valt er met wat pech straks nog een boom op je huis. Zelfs dan hoef je niet te vrezen, want het laten renoveren van het pannendak kan daar snel opgelost worden.

Zeeland

Als laatste vakantiehuis suggestie valt bij mij Zeeland erg in de smaak. Je kunt kiezen uit kleine schattige dorpjes dichtbij het strand. Daar is het leuk in de zomer om lekker op het strand te liggen, maar ook in de winter voor aan een fascinerend strand en boswandeling. In Zeeland valt meer dan genoeg natuur te zien. Dat is dan weer goed voor de innerlijke rust en de gemoedstoestand!