Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

Verrassend ruim appartement in bekend houten complex Ecodus

DELFT - Roberto en Amanda de Kok wonen nu twaalf jaar samen in een appartement in een groot complex aan de Ecodusweg. Het gaat om het kenmerkende grote houten gebouw uit 1994, dat milieubewust en energiezuinig is gebouwd. Sinds ruim twee jaar wonen ze met z'n drieën in dit tweekamer-appartement, want toen werd hun dochtertje Tatum geboren, vernoemd naar de bekende actrice.

"Het is ons eerste koophuis en we hebben er altijd met veel plezier gewoond", zegt Roberto. "Zelf kom ik uit Den Hoorn en de ouders van Amanda komen uit de Bomenwijk. We kozen destijds voor een betaalbaar huis, dichtbij de stad, maar ook in de buurt van Den Hoorn, waar ik onder meer mijn voetbalvereniging heb."
Een ander doorslaggevend punt in de keuze, dat was de natuurlijke, groene omgeving waarin het complex staat. Het Hof van Delftpark met een eigen kinderboerderij is vlakbij, maar ook het Wilhelminapark is eenvoudig bereikbaar. "Je kan hier heel prettig wandelen, maar we hebben ook het voordeel van de winkels aan de Foreestweg, hier dicht in de buurt."
Dit grote houten gebouw in de Ecowijk heeft zonnepanelen op de daken en in het complex is geen gas aanwezig. Gekookt wordt er op keramische platen. Er zijn drie jaar geleden kunststof kozijnen gekomen. Het appartement heeft veel ramen, waardoor het altijd heel licht is in huis. "Maar het wordt er niet heel warm, want de zon staat er niet vol op", zegt Roberto. Het appartement op de eerste verdieping heeft zogezegd naast de woonkamer nog één slaapkamer. Hier is echter een extra kinderkamertje bij gemaakt, na de komst van Tatum. "Nu willen we, met het oog op de toekomst, echt nog wat groter gaan wonen", zegt hij. "Het is wèl een heel fijne plek om te wonen", en Amanda vult aan: "We hadden hier echt niet weg gehoeven. Toch gaan we nu voor iets groters, het liefst in de richting van Den Hoorn." Het is een bekend, maar opvallend gebouw waar Roberto en Amanda wonen. Heel vaak horen ze, dat men zich er geen voorstelling van kan maken hoe groot het eigenlijk is. En als je er eenmaal binnen bent, dan ervaart men het appartement heel ruim. "Waar je ook nog eens gebruik kan maken van drie dakterrassen en een gezamenlijke tuin", zegt Amanda. De indeling van het appartement laat een woonkamer met een open, nog te moderniseren keuken zien.
De woonkamer heeft onder meer een Frans balkon en een praktische vaste kast. "Die heeft mijn vader nog geplaatst", zegt Roberto, "evenals de vaste kasten en later de wandjes in de slaapkamer."
De badkamer is voorzien van een ligbad, een toilet, een wastafel en de aansluiting voor de wasmachine en de droger. Het appartement van Roberto en Amanda bevindt zich boven de gemeenschappelijke fietsenstalling. Lekker rustig volgens beiden.
Het complex heeft een hoofdingang, maar ook een ingang aan de achterkant. Naast een trappencomplex is er ook een lift aanwezig. "Het is een complex waar van alles woont, van gezinnen en stelletjes tot alleenstaanden, van oud tot jong", zegt Amanda.
"Vroeger is hier zelfs een restaurant met de naam Sultan geweest, waar het best altijd druk was. Van heinde en verre kwamen ze, maar daar zijn nu appartementen van gemaakt."
Er is een actieve VvE.

Ecodusweg 35, Delft
Vraagprijs is 155.000 euro k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding