Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFGAUW- “Middenin een woonwijk en toch op jezelf”. Zo omschrijft Nancy het wonen op deze idyllische plek tussen het groen tegen de wijk Emerald aan. Het is ook precies dat wat haar en haar gezin het gezin het ultieme woongenot geeft aan de Zuideindseweg.

Nancy noemt de locatie waar de sfeervolle woning staat een bijzondere plek. Het huis zelf “een soort sprookjeshuis”. “Het is een gezellig, warm huis, bestaande uit een oorspronkelijk en een in dezelfde stijl aangebouwd deel. Deze stijl verschilt erg van de standaard bouw met vierkante ruimtes. Kijk bijvoorbeeld naar de televisie kamer met het open haardje. Het is warm en sfeervol wonen.”

Groen eiland
Wanneer je door de openslaande deuren de tuin binnen stapt weet je volgens Nancy niet wat je meemaakt. “Het is net of je middenin de natuur woont, terwijl je als je het dammetje over gaat en het fietspad oversteekt in de woonwijk bent en dichtbij faciliteiten, het centrum van Delft en Pijnacker en uitvalswegen.” Nancy noemt het door water omringde perceel van 3570m2 niet voor niets “het eiland”. “Je woont hier op jezelf, zonder prikkels van buitenaf en afgeschermd door groen. Hier tref je vogels aan als groene specht, ijsvogel en fazant. In de vijver zitten kikkers en salamanders en bloeien waterlelies. Er is, tot vreugde van de kinderen, een zwembad en ingebouwde trampoline, en de grote tuin leent zich voor kamperen, verstoppertje spelen, hutten bouwen, voetballen en schommelen onder de walnootboom.”
Ook met de flora in de tuin is het prima gesteld. Nancy: “Er staan walnoot-, peren- kersen-, vijgen- en appelbomen en er groeien frambozen, pepertjes, paprika’s en cherrytomaten.” De nieuwe bewoners hoeven volgens haar niet eens groene vingers te hebben van nature. “Die hadden wij ook niet ondanks dat we echte buitenmensen zijn. Maar het is zo fascinerend hoe alles groeit dat je er vanzelf van gaat houden. Als je iedere dag een kwartier eraan spendeert leer je veel en kun je ook frambozen en tomaten plukken om meteen te eten.”

Dierenliefhebbers opgelet
Nancy benadrukt dat het perceel ook ideaal is voor dieren. “De tuin is vierkant met een buitenring die gebruikt wordt voor dieren. Doordat het eiland omringd is door water kunnen ze ook niet weg. Er is voor dierenliefhebbers alle ruimte om met hun hond een rondje te lopen door “het park”, zoals de tuin wordt genoemd.”
Verder biedt de tuin ook veel bergruimte, in de vorm van de oorspronkelijke paardenstallen. “In de ene hebben we een werkbank gemaakt, in de ander staan de fietsen”, aldus Nancy. Ook voor de auto is plek genoeg. “Onder de carport is plaats voor twee auto’s en daarnaast kunnen er ook nog eens twee staan.”
Het huis is in perfecte staat en prima onderhouden. Binnen is alles recent geschilderd en er is een extra slaapkamer gerealiseerd. Met energielabel B zit het met de isolatie ook goed. Markant punt in de keuken is het grote fornuis en de afzuigkap, die veel gebruikt worden door de grage kokers. Met overal schotten en onder het puntdak nog een ruimte is over bergruimte niet te klagen in deze bijzondere woning.

Vrijstaande sfeervolle 5-kamer woning omgeven door groen en water

Zuideindseweg 25a, Delfgauw
Vraagprijs is: 1.595.000 k.k.
Woonoppervlak is: 160m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding