De aircospecialisten Ron en Colin van Idenburg Car Solutions: 'Heerlijk gekoeld de zomer in'
De aircospecialisten Ron en Colin van Idenburg Car Solutions: 'Heerlijk gekoeld de zomer in' (Foto: )

Airco-actie bij Idenburg Car Solutions: heel welkom met dit warme weer

  lopende zaken

DELFT – De airco-actie van Idenburg Car Solutions is, zeker met dit warme weer, wel heel welkom. Voor een totale aircocontrole, inclusief vullen van het koudemiddel plus het verversen van de aircopomp, olie en een totale check van het systeem, betaalt u geen 119, maar 99 euro.

Dit geldt voor het type R134A. Sinds enige tijd heeft Idenburg Car Solutions ook het nieuwe aricosysteem van Bosch beschikbaar. Te gebruiken voor alle auto´s van 2016 tot heden. "Die worden niet meer met het oude koudemiddel gevuld, vanwege milieu-eisen", zegt Erik Idenburg. "Het nieuwe gas is minder milieubelastend, maar wel een stuk duurder. Nu hebben we hier een aanbieding voor, van 289 naar 229 euro." Alleen door gecertificeerde aircospecialisten mag met deze aircosystemen gewerkt worden, waarvan Idenburg Car Solutions er twee in huis heeft, Ron en Colin.

Specialistisch werk
Bij Idenburg Car Solutions wordt twee jaar garantie gegeven op alle airco-onderdelen. Voor het onderhoud en het reinigen hoeft u in principe geen afspraak te maken. Even van tevoren bellen dat u er aan komt en er wordt verteld op welk tijdstip u langs kunt komen, het is een uurtje arbeid, dus daar kunt u op wachten. "Het is heel specialistisch werk", vertelt Ron, één van de aircospecialisten bij Idenburg Car Solutions. Het specialistische werk vereist de juiste kennis en apparatuur. Zo kan op een verantwoorde manier omgegaan worden met het in feite milieuonvriendelijke koudemiddel.
Zomaar wat weetjes over het airco-systeem in uw auto. Een airco-systeem verliest ongeveer 10 procent koudemiddel per jaar. Bovendien bevat het systeem olie, die zorgt voor smering. Hiervoor is ook onderhoud noodzakelijk. Ook tijdens minder warme dagen moet de airco-installatie gebruikt worden, omdat hierdoor de slijtage en lekkage verminderen. Maar wat houdt dat specialistische werk door Idenburg Car Solutions dan allemaal in? "Oh, dat is wel even op te sommen", zegt Ron. "Het koudemiddel, vocht en compressorolie worden afgetapt. De compressorolie wordt vervangen, de V-snaar of Multi-snaar wordt gecontroleerd en daarna wordt de contrastvloeistof fluor preventief toegevoegd. Alle onderdelen worden met het oog gecontroleerd. "Is alles in orde, dan wordt de airco-installatie opnieuw gevuld met de voorgeschreven hoeveelheid koudemiddel. Het interieurfilter wordt gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen, tegen meerprijs. Daarna is er controle op het punt van functioneren en lekdichtheid." Als dit allemaal in orde is, dan kunnen de luchtkanalen ook nog gereinigd worden. Hier kunnen wel eens schimmelvorming en bacteriën in ontstaan. De noodzaak van een goed werkende airco: Idenburg Car Solutions legt het u uit!

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2627 AT Delft
015-2571670
www.idenburgcarsolutions.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1