Logo delftopzondag.nl
De nieuwe Sint Sebastiaansbrug is inmiddels bijna af (Foto: Koos Bommelé)
De nieuwe Sint Sebastiaansbrug is inmiddels bijna af (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Opening Sint Sebastiaansbrug in juni een feit

DELFT - Het heeft even geduurd, maar het is bijna zover: de Sint Sebastiaansbrug wordt op vrijdag 12 juni opengesteld voor voetgangers, fietsers, automobilisten en OV.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de leden van de gemeenteraad. "Het project verloopt volgens verwachting. De projectkosten, inclusief de nu bekende risico's, passen binnen de daarvoor beschikbare kaders en budgetten. We blijven de (financiële) risico's gedurende deze laatste fase van het project goed monitoren en managen."

Opening
Vanwege de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om de openstelling van de brug met alle betrokkenen te vieren. "Dit vinden wij bijzonder jammer, omdat we de omgeving hierbij graag hadden willen uitnodigen. De openingshandeling vindt daarom zonder publiek plaats. We zijn we aan het uitzoeken of het mogelijk is om de omwonenden digitaal met de opening mee te laten kijken. Om er zo toch veilig vanaf afstand bij te zijn."

Tramlijn 19
De ingebruikname van tramlijn 19 is wel vertraagd. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en TU Delft werken aan het oplossen van de knelpunten en een nieuwe planning voor de ingebruikname. De aanleg van de traminfrastructuur op het gebied ten zuiden van het Zuidplantsoen heeft enkele uitdagingen die tot deze vertragingen leiden. De bouw van met name het Electro Magnetische Compensatie-systeem vergt meer tijd. MRDH en TU Delft werken hard aan een oplossing die zorgt dat de TU Delft haar onderzoeksactiviteiten kan uitvoeren, zonder verstoring door de tram. "Beide partijen hebben ons laten weten nog zeker enkele maanden nodig te hebben om de benodigde maatregelen, inclusief planning, goed in beeld te krijgen."

Cheyenne Toetenel
Meer berichten