Veilig en verantwoord op weg naar je rijbewijs met Verkeersschool Niels

  lopende zaken

Editie: Week 39, Jaargang 22 |

Henk Haak (links) en Leo Hilgerson vormen samen met Xandra van Leuven (niet op de foto) het team van Verkeersschool Niels.

DELFT – Verkeersschool Niels helpt regiogenoten al ruim twintig jaar op een veilige manier aan het rijbewijs. Veel ex-leerlingen, die zo’n twee decennia geleden hun papiertje bij Verkeersschool Niels haalden, laten er nu hun kinderen lessen. “Heel leuk dat ze jaren later nog zo’n vertrouwen in ons hebben. Een groot compliment”, zeggen de rijinstructeurs.


Het slagingspercentage van Verkeersschool Niels ligt zo’n vijftien procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Instructeurs Leo Hilgerson en Henk Haak kunnen wel verklaren waarom. “We zijn met onze drie ervaren instructeurs niet de eersten de besten die rijles geven”, zegt Leo Hilgerson. “We hebben een hoge mate van verantwoordelijkheid en veel mensenkennis.” Ieder mens is uniek en geen leerling is hetzelfde, benadrukken ze. “We zien het geven van rijlessen niet als massaproductie waarbij iedereen hetzelfde moet doen. We kijken precies welke techniek goed bij welke leerling past. Dat is maatwerk”, voegt Henk Haak eraan toe. Door hun ervaring weten de instructeurs van Verkeersschool Niels als geen ander waar tijdens rijexamens in de regio de bottlenecks zitten.


Daar komt bij dat de drie alle benodigde papieren – en meer – hebben. Zo hebben ze cursussen gevolgd om leerlingen met faalangst of examenstress nog beter te kunnen bijstaan. Ze bieden bovendien ondersteuning bij de theoriecursus voor de personenauto. Leerlingen kunnen bij Niels de Rijopleiding In Stappen (RIS) volgen. “Daar komt een stukje thuisstudie bij kijken”, vertelt Leo Hilgerson. “Leerlingen bereiden dan hun lessen voor. Daardoor hoeven wij minder uit te leggen. Dat scheelt in het aantal lessen.” Ze helpen daarnaast graag rijbewijsbezitters die al een tijd niet meer auto hebben gereden. “Heel verstandig als mensen dan weer enkele lessen volgen”, vindt Leo Hilgerson. “We nemen dan weer een stukje spanning weg en helpen ze graag weer op weg. We willen niets liever dan dat mensen veilig de weg op kunnen.”


Zie voor meer informatie de website www.niels-verkeersschool.nl of bel naar 015-2615151.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1