Afbeelding

Foundation Ard el Amal en Donya, de kleine dromedaris

lopende zaken

Editie: Week 3, Jaargang 23 |

Ans van der Valk, initiatiefneemster en voorzitter van de Foundation Ard el Amal, samen met een kindje uit het dagcentrum in Luxor in Egypte.

DELFT – Foundation Ard el Amal wordt een begrip. De Delftse initiatiefneemster en voorzitter, Ans van der Valk, realiseert in het Egyptische Luxor dagbesteding voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Op het terrein van Ard el Amal wordt hard gewerkt om van het grote stuk woestijn een leefbare plek te maken waar leren, werken en beleven centraal staan. Ondertussen staan er vele fruitbomen, dadelpalmen, citroen- en olijfbomen. Regelmatig worden er uien, tomaten en aubergines geoogst. De boerderij en het dagcentrum naderen hun afbouw.
In 2014 heeft Foundation Ard el Amal een samenwerkingsverband met de stichting Wilde Ganzen gesloten. Laatstgenoemde ondersteunt kleine projecten door een financiële bijdrage te leveren aan de activiteiten die ontplooid worden. Foundation Ard el Amal heeft hierdoor de mogelijkheid gehad om de boerderij af te bouwen. Ook de aanschaf van een tweedehands auto werd mogelijk gemaakt, waardoor meer kinderen met een beperking in Luxor en omgeving begeleid kunnen worden.
Al anderhalf jaar worden kinderen in hun thuissituatie begeleid. Tijdens deze bezoeken staat het doen van activiteiten, het aanleren van vaardigheden en het helpen ontwikkelen van het kind centraal. Ook het ondersteunen van de familie door training, overdracht van kennis en het leren spelen is van groot belang. Als het dagcentrum op het terrein van Ard el Amal open is, kunnen de kinderen naar school.
Om het dagcentrum op het terrein van Ard el Amal af te maken, is nog een flinke som geld nodig. De voorlopig laatste actie is het uitbrengen van een eigen kinderboek. Foundation Ard el Amal besloot om een kinderboek op de markt te brengen met een leuk verhaal, voorzien van mooie tekeningen en lekkere recepten uit verschillende landen. De uitdaging was dat het boek kosteloos gemaakt zou worden en dus een maximale opbrengst zou garanderen. Ans van der Valk en dochter Rudie van der Zwet hebben besloten het schrijven en illustreren in eigen hand te houden. Daarnaast zijn professionals gevonden die vrijwillig  hebben gezorgd voor de vormgeving, tekstcontrole en het drukken van het boek. Toen zich ook een sponsor aandiende voor de drukkosten was het boek een feit!
IN KADER
‘Donya de kleine dromedaris: op zoek naar het lekkerste taartje van de hele wereld’
Donya ontsnapt uit de dierentuin en rent naar huis. Maar waar is thuis? Daar waar het lekkerste taartje van de hele wereld wordt gebakken! Samen met vriendje Stip gaat ze op reis. Ze beleven van alles. De recepten van het lekkers dat Donya en Stip onderweg eten staan in het boek. Dus lees en bak mee!
Het boek zal vanaf 1 februari a.s. verkocht worden op diverse plaatsen in Delft en omgeving. De verkooppunten zullen op de website van Ard el Amal vermeld worden. Ook zal het boek online te koop zijn via www.ardelamal.nl. De gehele opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de afbouw van het dagcentrum, zodat de kinderen naar school kunnen!
De presentatie van het boek vindt plaats op 31 januari a.s. in het West Cord Hotel in Delft. Wilt u daarbij aanwezig zijn? In verband met de organisatie is aanmelden van tevoren zeer gewenst. Voor meer informatie en aanmelden stuurt u een mail naar info@ardelamal.nl.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12