Leo en Henk van Verkeersschool Niels bij hun 'leslokalen'. (foto: Dennis van den Berg)
Leo en Henk van Verkeersschool Niels bij hun 'leslokalen'. (foto: Dennis van den Berg)

Verkeerschool Niels: 'Rijles is geen kunstje, wij maken je echt rijvaardig'

kijk op de wijk

DELFT - Wie graag een betrouwbare en ervaren rijinstructeur aan zijn of haar zijde heeft tijdens het rijlessen, is bij Verkeersschool Niels aan het juiste adres.

Leo Hilgerson, Henk Haak en Xandra van Leuven hebben door de jaren heen al heel wat Delftenaren en inwoners van de omringende kernen aan het felbegeerde roze papiertje, dat tegenwoordig als pasje wordt verstrekt, geholpen. Vaak sturen deze mensen hun kinderen nu ook naar Verkeersschool Niels. Het drietal gaat met z'n tijd mee en verzorgt onder meer rijlessen in het kader van 2toDrive. "Tegenwoordig mag je met 16,5 jaar al rijlessen gaan volgen en kun je op je 17e je rijbewijs halen. Een goede ontwikkeling, maar voor ons is rijlessen geven aan deze jonge doelgroep weer een heel andere tak van sport dan het lessen met iets oudere mensen. Daarom investeren we in onszelf door middel van regelmatige bijscholing, zodat we onze coaching verder kunnen verbeteren", legt Leo uit.
De instructeurs van Verkeersschool Niels hebben verder onder meer trainingen gevolgd voor het omgaan met examenvrees en het werken met mensen met ADHD, ADD en Asperger. Mensen die hun rijbewijs hebben gehaald, maar die desondanks met rijangst kampen, kunnen ook een beroep doen op de rijinstructeurs van Verkeersschool Niels om samen met hen de weg op te gaan en zo zelfvertrouwen op te doen.
"Iedereen wil graag binnen een zo kort mogelijke termijn opgaan voor het rijexamen. Maar rijles is geen kunstje. Wij willen iemand echt opleiden om te leren autorijden, zodat hij of zij straks goed beslagen ten ijs komt en klaar is voor het hectische verkeer in ons land", garanderen Henk en Leo. Met de Rijopleiding In Stappen (R.I.S.) hanteert Verkeersschool Niels een methode, waarmee je stap voor stap steeds vaardiger wordt achter het stuur. "Als wij er vertrouwen in hebben dat je klaar bent voor het rijexamen, vragen wij het aan. Dat voorkomt een hoop frustratie en teleurstelling. Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat je gelijk de eerste keer slaagt, maar wel dat je rijvaardig genoeg bent om het examen met goed gevolg te kunnen afronden."
Voor een rijles van 60 minuten betaal je 40 euro, de eerste tien lessen kosten bij vooruitbetaling 375 euro. Check de vernieuwde website
www.niels-verkeersschool.nl, ook geschikt voor mobiel en tablet, en www.facebook.com/
VerkeersschoolNiels
. Of bel met tel. 015 - 2615151.