Afbeelding

Gezellig leren zwemmen doe je bij de Delftse Water Vrienden

kijk op de wijk

Editie: Week 21, Jaargang 22 |

Kinderen leren bij de Delftse Water Vrienden zwemmen in groepjes van circa tien kinderen, elk begeleid door twee gediplomeerde zwemleiders.

DELFT - De Delftse Watervrienden bestaan maar liefst 77 jaar! In die jaren hebben duizenden kinderen en volwassenen bij DWV gezwommen. De zwemlessen en trainingen vinden plaats in Zwembad Kerkpolder aan de Kerkpolderweg 1 in Delft, aan de rand van de Gemeente Midden-Delfland. DWV heeft lessen voor ABC- en zwemvaardigheidsdiploma’s, trainingsgroepen voor synchroonzwemmen, jeugdduiken en conditie- en afstandszwemmen voor jeugdige en volwassen leden. Het programma bestaat onder meer uit: Elementair zwemmen - het Zwem ABC. “Kinderen leren bij ons zwemmen in groepjes van circa tien kinderen, elk begeleid door twee gediplomeerde zwemleiders die ondersteund worden door onze jeugdkaderleden”, zegt voorzitter Joost van Baarle. “Tijdens de lessen, die 45 minuten duren, staan ook zwemleiders in het water om de kinderen zo goed mogelijk de nodige vaardigheden aan te leren, zodat ze hun diploma’s kunnen behalen.”

Een ander onderdeel van het programma is: Sporten voor iedereen - het speciale zwemonderwijs. Ook kinderen met een beperking, hetzij verstandelijk of lichamelijk, kunnen bij DWV terecht voor zwemlessen en uiteraard hun zwemcertificaten en ABC-zwemdiploma's halen. Deze kinderen worden één op één door een instructeur begeleid. Er is momenteel wel een wachtlijst voor dit speciaal zwemonderwijs. “Kinderen en jongeren met een beperking die al zwemcertificaat B hebben en die graag sportief bezig willen zijn, kunnen wel meteen bij ons speciaal trimzwemmen terecht.” Regelmatig wordt DWV bezocht door het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ | NRZ). Het platform heeft DWV de afgelopen keer met een 9 beoordeeld vanwege de hoge prestaties bij het diplomazwemmen. Een echte publiekstrekker is het Jeugdduiken, ScubaDoe, waarbij je de ene week gaat snorkelen en de andere week gaat duiken. Deze activiteit is een samenwerkingsverband van DWV en duikvereniging Scuba Libre. Daarnaast zijn er nog een heleboel nevenactiviteiten, zoals een kinderbingo en een knutselmiddag. Met zeker één keer per maand een activiteit, is het heel duidelijk dat je lid bent van een vereniging. Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust kijken tijdens de lessen en trainingen, de tribune en de kantine zijn open en na afloop van de lessen zijn er ook altijd mensen die uw vragen willen beantwoorden. DWV is in het Zwembad Kerkpolder aanwezig op zondagochtend van 8.00 tot 8.45 uur, op zondagavond van 17.00 tot 20.30 uur en op maandagavond van 18.00 uur tot 20.30 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.delftsewatervrienden.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12