Afbeelding

Sportspelden voor vrijwilligers

sport

Editie: Week 19, Jaargang 23 |

In de maand april heeft sportwethouder Raimond de Prez, met assistentie van Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders, diverse gemeentelijke sportspelden en bijbehorende bloemen uitgereikt aan een aantal vrijwilligers die gedurende een lange reeks van jaren in de Delftse sportwereld actief zijn geweest. De gouden sportspeld wordt uitgereikt bij meer dan 40 jaar vrijwilligerswerk in de sport, bij meer dan 25 jaar is het een zilveren sportspeld en de kleur is brons bij meer dan 12,5 jaar.


Op donderdagavond 2 april werd een bezoek gebracht aan kegelcentrum De Gaech aan de Mozartlaan voor de uitreiking van twee gouden sportspelden. Henk Schaareman (88 jaar) is vanaf 1946 als vrijwilliger actief in de Delftse kegelwereld, onder meer voor het onderhoud van de kegels en de banen, ook was hij binnen de Delftsche Kegelbond (DKB) onder meer vele jaren bestuurslid (1984-1993) en voorzitter van de wedstrijdcommissie (1986-2014). Fred Stok (70 jaar) is sinds de opening van de kegelbanen aan de Mozartlaan in september 1972 daarbij betrokken, onder meer als voorzitter van de technische commissie van De Gaech (vanaf 1972 tot heden). Daarnaast had en heeft hij onder andere diverse bestuurlijke functies bij Stichting Doelen Kegelhuis en bij DKB, waarvan hij momenteel voorzitter is. Van 2010 tot 2014 was hij lid van het bestuur van de KNKB. Genoemde lange reeks van jaren als vrijwilliger in de Delftse sportwereld was aanleiding genoeg voor de wethouder om aan beide heren de gouden sportspeld uit te reiken.
Wethouder Raimond de Prez en Sportraad-voorzitter Wicher Schreuders braken op woensdagavond 15 april in tijdens de ALV van zwemvereniging d’ELFT in hun onderkomen in zwembad Kerkpolder. Bij die gelegenheid werden maar liefst vijf sportspelden uitgereikt aan vrijwilligers met een jarenlange staat van dienst bij deze sportclub. Er was een gouden sportspeld voor Jeanne Verroen (68 jaar), die al op zeer jonge leeftijd is begonnen met het geven van zwemles en dat na enige jaren onderbreking nog steeds doet, daarnaast heeft ze ook deel uitgemaakt van het bestuur en van een commissie, bovendien is ze actief in de organisatie van nevenactiviteiten. De zilveren sportspeld werd vervolgens uitgereikt aan Coby den Dulk (63 jaar) voor onder meer de begeleiding bij het wedstrijdzwemmen en bij de zomerkampen, alsmede het verzorgen van de ledenadministratie. Ook aan Marieta van Oosten (51 jaar) werd de zilveren sportspeld uitgereikt voor het jarenlang geven van zwemlessen. Een bronzen sportspeld werd overhandigd aan Marian Maijen (54 jaar) voor het al vele jaren geven van zwemlessen, maar ook vanwege haar werk in diverse commissies. Ten slotte was er eveneens een bronzen speld voor Judith Rodenburg (50 jaar) vanwege de door haar verzorgde zwemlessen, lidmaatschap van een commissie en van het bestuur, alsmede voor het regelen van maatschappelijke stages bij d'ELFT.
Uiteraard werd de toekenning en uitreiking door alle ontvangers van de sportspelden en door alle aanwezigen bijzonder op prijs gesteld. Ook langs deze weg natuurlijk veel waardering voor deze sportvrijwilligers. Voor nadere informatie over de criteria en de wijze van aanvragen van de gemeentelijke sportspelden verwijzen wij naar de website van de Sportraad Delft: www.sportraadvandelft.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12