Afbeelding

Delft kleurde weer groen!

kijk op de wijk

Editie: Week 18, Jaargang 22 |

In de wijk Voordijkshoorn heeft een aantal kinderen mee geholpen om langs de Provinciale weg te ruimen tijdens de Opschoondag in Delft.

DELFT – De Landelijke Opschoondag werd eind maart weer gehouden en ook in Delft waren in verschillende wijken weer vele ‘Supporters van Schoon’ actief. De leden van de Delftse Natuurwacht trokken De Delftse Hout in. Bij de berg van Zegwaard en rond IKEA Delft wisten ze zo’n zestien zakken met zwerfvuil te verzamelen, de Turkse en Marokkaanse vereniging gingen ruimen in de Voorhof en Buitenhof. Ook hier wisten ze de straat schoon en de veldjes en struiken weer groen te laten zijn. De Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier BVOW is met zo’n tien volwassenen en kinderen vanaf de rotonde Westplantsoen, Hof van Delftlaan, Ruys de Beerenbroeckstraat (AH) en daarna weer terug de wijk in gaan ruimen. Wat hier opviel was dat er weinig zwerfafval, zoals blikjes en flesjes te vinden was. Wel veel sigarettenpeuken. Deze wijk doet dus al stevig aan zwerfafval ruimen.

Bij Plus Martin Panis in de wijk Voordijkshoorn gingen zo’n twintig volwassenen en drie kinderen de wijk in en langs de Provinciale weg ruimen. Het resultaat: ruim veertig vuilniszakken vol en het struikgewas en het gras was weer zichtbaar. Ook de grasveldjes bij de speeltuinen waren weer groen. Spontaan hebben zich twaalf mensen aangemeld als Zwerf Afval Pakker en hebben gelijk de gratis materialen, zoals grijpers, zakring, vuilniszak en handschoenen meegenomen.
Het hele jaar door zijn er ruim vierhonderd ‘Supporters van Schoon’ actief in Delft, zij noemen zich de Zwerf Afval Pakkers (ZAP’pers). Het zijn betrokken mensen die regelmatig in hun eigen woonomgeving een ronde maken met een afvalgrijper en vuilniszak. Wilt u ook ‘Supporter van Schoon’ worden? Kom dan langs bij Natuur- en milieucentrum De Papaver voor bruikleen van de benodigde materialen. U vindt De Papaver aan de Korftlaan 6 in Delft.  Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Of bel dan wel mail voor informatie naar (015) 219 79 77 of papaver@delft.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12