Toppers die tijdens het komende Kerstconcert in Delft in actie komen, met van links naar rechts Wendy Krikken, Petra Berger, Jan Vayne, Jorge Castro en Jasper Leever.
Toppers die tijdens het komende Kerstconcert in Delft in actie komen, met van links naar rechts Wendy Krikken, Petra Berger, Jan Vayne, Jorge Castro en Jasper Leever.

Negen eerdere edities Kerstconcerten in Delft leiden tot een veelbelovende tiende editie

  cultuur

DELFT – De Oude Kerk zal kort voor Kerst weer het decor vormen voor het Kerstconcert in Delft. Het programma voor de tiende editie ziet er veelbelovend uit.

Vrijdag 16 december zijn er twee Kerstconcerten: om 18.00 uur en om 20.30 uur. Wat veel mensen niet weten, is dat de voorbereidingen hiervoor ongeveer twee jaar geleden al begonnen. Zodoende zijn de artiesten inmiddels allemaal vastgelegd en staan zelfs de nummers al nagenoeg allemaal op papier. Een goede voorbereiding is het halve werk.
"Zeker met de artiesten die tijdens Kerstconcerten in Delft meewerken, is het belangrijk dat je ze op tijd boekt", weet mede-organisator Aad Reurings. Het zijn niet de eerste de beste die komen, maar toppers in de wereld van klassieke muziek. Pianovirtuoos Jan Vayne is inmiddels een vertrouwd gezicht voor de bezoekers van het Kerstconcert. Ook Wendy Krikken en Petra Berger lieten tijdens eerdere edities al horen hoe goed ze zijn. Het geluid van tenor Jorge Castro zorgde in het verleden bij vele bezoekers voor kippenvel in de Oude Kerk. De enige topartiest die nooit eerder in Delft in actie kwam, is Jasper Leever. "Een enorm talent die nog maar zelden in Nederland optreedt omdat hij in Engeland studeert", weet Reurings. "Maar zeker in de klassieke wereld gaan we nog veel van hem horen."
Reurings steekt jaarlijks vele tientallen uren in het organiseren van de Kerstconcerten in Delft. "De ambiance tijdens de concerten is zo geweldig dat ik alle tijd en moeite er graag voor over heb. Ik denk dat je nergens in Nederland een concert op zo'n fantastische locatie vindt, waar artiesten van dit kaliber komen zingen. Vaak is het er één of hooguit twee. Wij hebben vijf grote artiesten, een koor van 130 mensen en meerdere beroepsmuzikanten. En dat voor een scherpe toegangsprijs." Reurings draagt er, net als vele andere betrokkenen, graag en vrijwillig zijn steentje aan bij. Al jaren.

Tiende editie
Het is vrijdag 16 december alweer de tiende editie van Kerstconcerten in Delft. Wat elf jaar geleden nog vrij klassiek begon, werd door de jaren heen wat luchtiger. Er ging weleens iets mis, maar er ging vooral heel veel goed. De organisatie heeft voor de tiende editie daarom goed gekeken naar waar het publiek het meeste van genoot. Zodoende keren de doedelzakspelers dit keer en in een grote bezetting terug. Tijdens het concert komt een blok met Nederlandstalige kerstliederen, die het publiek mee kan zingen. En ook bepaalde andere Kerstnummers die door de jaren heen goed aansloegen, keren terug. Het podium wordt naar voren gehaald, zodat ook de mensen met tweederangs kaarten zicht hebben op de artiesten. "Alle wijzen lessen die we afgelopen negen keer hebben geleerd, gaan ervoor zorgen dat de tiende editie nóg beter wordt", weet Aad Reuring zeker.

Kaartem
Kaarten kunnen nu al en met korting worden gereserveerd via www.kerstconcertindelft.nl of bel naar telefoonnummer 015 - 2143912.

Meer berichten
 
CustomHtml_1