Aroma-dj Odo7 zet de neuzen van de toeschouwers aan het werk.
Aroma-dj Odo7 zet de neuzen van de toeschouwers aan het werk.

Wolfgang Amadeus Mozart rook (en klonk) nog nooit zo lekker...

cultuur

DELFT - De scratchuitvoering van Mozarts Requiem op zaterdag 21 mei in de Oude Kerk in Delft krijgt er een bijzondere dimensie bij. Tijdens de uitvoering door ruim 400 zangers mixt en verstuift aroma-dj Odo7 diverse zinnenstrelende geuren door de kerk.

Ruim 400 amateurzangers uit heel Nederland voeren 21 mei het Requiem van Mozart uit in de Oude Kerk. Zij studeren het Requiem in één dag in en repeteren vanaf 10.00 uur 's ochtends onder leiding van de bevlogen, professionele dirigent Raymond Honing. Tijdens de uitvoering 's avonds zingen professionele solisten Bibi van den Dijk, Renske Dzon, Paul van den Berg en Alexander Broekhoven de solopartijen.
Het Delfts Symphonie Orkest begeleidt de zangers. De opbrengst van dit tweejaarlijkse concert gaat naar de restauratie van de Nieuwe Kerk. Organisator Rotaryclub Delft Vrijhof hoopt de 10.000 euro die het concert twee jaar geleden opleverde, op zijn minst te evenaren.
Aroma-dj Odo7 (www.odo7.nl) mixt al jaren zijn geuren op dance-events en evenementen over de hele wereld. Onlangs deed hij dit ook tijdens een klassieke uitvoering in het Concertgebouw in Amsterdam. Door het verbluffende effect werd Odo7 ook geboekt voor de Mozart Scratch in Delft.
Het concert begint om 19.30 uur.
Kaarten kosten 11 euro per persoon en zijn verkrijgbaar via www.meezingen.nl of aan de deur. Wilt u ook meezingen? Dat kan! Ervaring is een pre, maar niet noodzakelijk.
Deelname kost 36 euro; aanmelden kan nog steeds via www.meezingenindelft.nl.