De badmintonners van het Roze Blok verheugen zich op hun jaarlijkse toernooi. (foto: Dennis van den Berg)
De badmintonners van het Roze Blok verheugen zich op hun jaarlijkse toernooi. (foto: Dennis van den Berg)

Internationaal deelnemersveld actief op badmintontoernooi 'Pink again'

sport

DELFT – Het is weer de tijd van de toernooien bij sportclubs en -verenigingen. Ook homosportvereniging voor Delft en omstreken het Roze Blok heeft enkele toernooien op stapel staan. In het weekend van 20 tot en met 22 mei vindt het internationale badmintontoernooi 'Pink again' plaats in Delft; vrijdag 10 en zaterdag 11 juni staat vervolgens het Gay Beach Volleyball Tournament op het strand van Kijkduin op de rol.

Door: Dennis van den Berg

Het Roze Blok bestaat ruim een kwart eeuw en richtte zich van oorsprong op volleybal. De badmintontak ontstond op initiatief van Maarten Freriks. Momenteel bestaat de sportvereniging uit ongeveer zestig leden, van wie een derde badminton speelt. Onder hen Harold Smits, een van de kartrekkers van het toernooi. "Ik ben nu voor de derde maal betrokken bij de organisatie", steekt Smits van wal. "We hebben diverse buitenlandse spelers te gast; uit diverse Europese landen, maar ook een aantal uit Azië. We ontvangen hen op vrijdagavond bij de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit.
Het toernooi vindt op zaterdag plaats in sporthal Tanthof, ons vaste trainingscomplex. In de ochtend worden de enkelwedstrijden en de mixed dubbels gespeeld, 's middags is het de beurt aan de dubbelwedstrijden. Als de finales zijn gespeeld en de prijzen uitgereikt, serveren we een Indonesisch buffet in de kantine van de sporthal. Het toernooi wordt afgesloten met een feestavond. Tot slot hebben we zondag nog een brunch met onze internationale gasten, voordat zij weer terugkeren naar hun land van herkomst."
Verschillende niveaus
Aan het kleinschalige, maar uiterst gezellige toernooi kunnen spelers van verschillende niveaus deelnemen. "Bij het Roze Blok zijn badmintonners die in de AB- en B-klasse spelen op competitieniveau. Maar we hebben ook recreanten die op C+ en C- niveau spelen. Bij de indeling van het toernooi wordt uiteraard rekening gehouden met de klasse waarin je normaal gesproken speelt", garandeert Smits. De gasten uit het buitenland worden vaak ondergebracht bij leden van het Roze Blok, zodat ze geen hotel of pension hoeven te boeken.
Smits en de andere badmintonners leven toe naar het toernooi. "We zien veel vaste gezichten, maar er duiken ook geregeld nieuwe spelers op. Wie zich wil inschrijven voor het toernooi, doet dat bij voorkeur met zijn of haar dubbelpartner. Maar als je je alleen inschrijft, word je door ons aan een dubbelpartner gekoppeld. Dat noemen we dan een 'blind date'." Alle winnaars krijgen een bijzonder aandenken aan het toernooi: een Delftsblauw beeldje met twee mannetjes of vrouwtjes voor de winnaars van het enkel- en dubbelspel en met een mannetje en een vrouwtje voor de winnaars van het gemengd dubbel.
Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven voor het toernooi is te vinden via de link www.rozeblok.nl/pinkagain. Op de website www.rozeblok.nl is verder informatie te vinden over het beachvolleybaltoernooi, dat in juni door de volleybaltak van de vereniging op touw wordt gezet. Het Roze Blok Delft is ook actief op Facebook.