Afbeelding

Oranjekoorts en Koningsdag in de binnenstad

cultuur

Editie: Week 17, Jaargang 23 |

Op de Markt is tijdens Koningsdag van 12.00 uur tot 20.00 uur weer een muzikaal programma, met optredens van onder meer Andere Koek, Liz & The Doctors, Fragment en Bigbird.

DELFT – Het zal niemand zijn ontgaan: maandag is het Koningsdag. En ook Delft zal weer bruisen van de activiteiten en gezelligheid.

Het feest begint dit jaar al een dag van tevoren met het outdoor-festival Oranjekoorts op de Markt. Dit plein zal vanaf 19.00 uur helemaal oranje kleuren en er zal volop muziek zijn. Zo komt de Avondploeg van 538 de boel op stelten zetten, net als de deephouse-legende De Hofnar. Ook Alive is van de koninklijke partij. Niemand minder dan Def Rhymz gaat zijn knalhits uit de jaren ’90 nog eens dunnetjes overdoen. De studentikoze Leidse entertainer Barry Badpak zal zich van zijn beste kant laten zien. DJ AjeN, (tech)house en elektro specialist, gooit er samen met saxofoonlegende Mister Nice Guy nog een extra tikje bovenop. Verder komt de enige echte imitatie Guus Meeuwis zingen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oranjekoortsfestival.nl en verschillende verkooppunten in Delft.

Koningsdag
De volgende dag om 09.00 uur gaat Koningsdag van start op de Markt met een optocht door diverse straten. De verschillende korpsen gaan bij het standbeeld van Hugo de Groot het Wilhelmus ten gehore brengen in het bijzijn van burgemeester Bas Verkerk. Bij grandcafé Verderop is van 14.00 uur tot 20.00 uur het gezellige en knusse festival Kingsday Delft. Op het Doelenplein zijn – naast de gezellige terrassen en kleedjes – optredens van de Kleine Harmonie Delft (om 13.00 uur) en Harmonie Prometheus Delft (om 15.00 uur). Even verderop, op het Agathaplein, is vanaf 14.00 uur muziek van DJ’s Knaap en Noot, waarna de mannen van The Clarks het om 15.00 uur overnemen.

De hele dag door worden bezoekers van de binnenstad verrast met allerlei optredens op verschillende podia. Maar natuurlijk kun je ook door de hele stad slenteren, langs de kramen en kleedjes van kinderen op de hiervoor toegestane locatie: Agathaplein, bij de Oude Kerk op de Oude Delft, Doelenstraat, Doelenplein, Dertienhuizen en van de Verwersdijk tot Drie Akkerstraat. Op de Paardenmarkt is het zoals altijd rond deze tijd weer kermis.

Wie zich goed wil voorbereiden op wat allemaal te zien doen en beleven is, kan het beste kijken op de website www.delft.nl/koningsdag. Hier is tevens praktische informatie te vinden. Het programma van het feestelijke programma op de Markt is te vinden op de website www.bureaubinnenstaddelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12