Afbeelding

Kunststof koplamp restauratie bij Autotaalglas Rijswijk

autonieuws

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

RIJSWIJK/DELFT – Bij Autotaalglas Rijswijk kunt u niet alleen terecht voor het vervangen van ruiten of voor sterreparaties. Autotaalglas Rijswijk is namelijk ook hèt adres voor het restaureren van koplampen.

Koplampen zijn tegenwoordig niet meer van glas, zoals dat vroeger het geval was. Tegenwoordig zijn koplampen van kunststof. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk, dat koplampen van dit materiaal veel minder snel kapot gaan. Aan de andere kant is er ook een nadeel aan verbonden. Kunststof koplampen kunnen in de loop van de jaren namelijk wel dof worden. “Dit soort lampen vergelen namelijk sneller”, legt Rob Struik uit. “De eerste aanblik van de auto kan daardoor een stuk lelijker overkomen. Bovendien is de lichtopbrengst een stuk minder. De kans op afkeuring bij de APK is daardoor groter.”
Autotaalglas Rijswijk wil graag veel bombarie maken als het gaat om het restaureren van koplampen. De monteurs van dit bedrijf kunnen er namelijk voor zorgen, dat het werk in anderhalf uur gefikst is. “Het is een nieuw product voor ons”, gaat hij verder. “Alle monteurs in de werkplaats hebben er een opleiding voor gevolgd en we hebben speciale apparatuur hiervoor aangeschaft. Het restaureren van koplampen is iets nieuws op de markt en kan dus een specialisme genoemd worden.”
Een originele koplamp kopen kost al gauw 500 euro. Je hebt er altijd twee nodig, dus dat kost gemiddeld 1.000 euro. Xenon koplampen, daarmee ga je wel over de 1.000 euro per stuk heen. “Restaureren van vergeelde koplampen is daarom een stuk voordeliger”, zegt Struik. “Om deze service te introduceren, rekenen wij 49,95 euro per lamp. Deze prijs geldt tijdens de introductieperiode van twee maanden. Daarna rekenen we bij restauratie 69 euro per koplamp.”
De restauratie gebeurt snel. In vijf stappen worden er verschillende lagen van af gepolijst. Na het restaureren en het aanbrengen van een beschermlaag, heeft u hier een garantie van vier jaar op.”
Het team van monteurs onder leiding van Rob Struik ontvangt u graag in de Delfts-Rijswijkse vestiging van Autotaalglas.

Autotaalglas

Patrijsweg 72, Rijswijk
(070) 319 28 05
www.autotaalglas.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12