Afbeelding

Delftse taxiwereld wint aan overzichtelijkheid door samenwerking van Lextax/TaxiXpress en Deltax

autonieuws

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

Directeur Stephan Zonneveld van Deltax (rechts) bekrachtigt de samenwerking met directeur Ronald Mastenbroek van Lextax.

DELFT – De Delftse taxiwereld wordt steeds overzichtelijker. De naam Deltax kent natuurlijk iedereen, dat is immers het oudste Delftse taxibedrijf. In de afgelopen jaren zijn steeds meer andere bedrijven, overigens wel met behoud van de eigen naam, onder de vlag van Deltax gaan rijden.
Inmiddels valt Lextax ook onder de Delftse Taxicentrale Deltax. Op 1 december j.l. hebben Stephan Zonneveld van Deltax en Ronald Mastenbroek van Lextax de nieuwe overeenkomst bekrachtigd. Directeur Zonneveld spreekt van alleen maar voordelen. “Door die samenwerking is er een snellere afhandeling van de klanten mogelijk”, verklaart hij. “De planning kan sneller en dat levert een kortere wachttijd op.”
Ronald Mastenbroek van Lextax wil benadrukken, dat er verder niets verandert. “De naam van mijn bedrijf, het telefoonnummer, de chauffeurs, dat blijft allemaal hetzelfde”, zegt hij. “Omdat we allebei ongeveer dezelfde werkterreinen hebben, sluiten de bedrijven goed op elkaar aan en kan dit samenwerkingsverband alleen maar slagen.”
In het verleden dus als concurrent opererend, gaan de centrale van Deltax en het vervoersbedrijf van Lextax nu samenwerken aan zo kort mogelijke wachttijden voor de klant. Een goed voorbeeld vormen de taxidiensten voor hotels. Vaak hebben veel gasten daar op hetzelfde moment een taxi nodig. “Door deze ontwikkeling zullen mensen minder lang op een taxi hoeven wachten”, aldus Mastenbroek. “Met sommige hotels hebben wij zelfs aparte afspraken, waarvoor wij onze Hotel-taxi inzetten.”
Het aantal voertuigen voor personenvervoer komt nu op 72 stuks. Daarnaast heeft het bedrijf 4 touringcars tot zijn beschikking. De auto’s van Deltax reden al rond met het blauwe TX Keurmerk en ook alle auto’s van Lextax zullen hier nu van worden voorzien. “Het is een positieve ontwikkeling, waarbij Deltax vergunninghouder is en er diverse andere bedrijven onder de vlag van Deltax rijden”, aldus Zonneveld.

Deltax – Lextax
Voltaweg 2
Deltax: (015) 219 19 19
Lextax/TaxiXpress: (015) 262 12 11
www.dtdeltax.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12