Afbeelding

Delfts Blauwe Racers presenteren hun sponsors bij RODI Media zh

autonieuws

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

Een grote presentatie van het raceteam van de Delfts Blauwe Racers, met op de voorgrond van links naar rechts Steven van der Plank, Theo Plichta en Manfred Bavelaar.

DELFT – De Mazda MX5 Cup is bijna de grootste racecup van Europa. Manfred Bavelaar zit al jaren in de racerij. Daarbij is financiële ondersteuning natuurlijk altijd welkom. Om sponsors te werven, is een tijdje geleden de Stichting Delfts Blauwe Racers opgericht, vernoemd naar de naam van het raceteam.

Naast Manfred Bavelaar was Theo Plichta daarvan mede-oprichter. Theo Plichta gaat zijn tweede racejaar in en rijdt ook al voorin mee in de Mazda MX5 Cup.
Bij het bedrijf RODI Media zh aan de Schieweg 3 in Delft was er afgelopen woensdag een gezelschap van zo'n dertig mannen en vrouwen aanwezig. Teamleden van Bavelaar en hun echtgenotes, maar ook een heleboel kleine sponsors die door middel van de stichting zijn binnen gehaald. “Onze hoofdsponsors zijn RODI Media ZH, Van Daal Makelaardij en het administratiekantoor 2 Administrate”, vertelt Bavelaar. “Die staan prominent op de motorkap van de twee promotie Mazda's van ons team. Voor de rest zijn die auto's helemaal betegeld, om het zo maar eens te zeggen. Bestickering met Delfts Blauwe tegeltjes met daarop alle sponsornamen.”
De sponsors hebben zelf de plaats op de auto's mogen bepalen. Allemaal afkomstig uit Delft en leuke pakketjes biedend. “Iedereen kan zó instappen”, gaat Bavelaar verder. “Aan ons raceteam is ook een goed doel verbonden. Zelf steunen wij Vakantiebank.nl in Delft, om Delftse kinderen onder de armoedegrens een superleuke racedag te laten beleven. We zijn blij met het ontwerp van RODI Media zh, de bestickering en vooral het leuke prijsje dat gemaakt kon worden. Het was bovendien een erg leuke presentatie.”
Dit jaar staan er zelfs 52 auto's aan de start van de Mazda MX5 Cup. Komende dinsdag is er een race in het Belgische Zolder, op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er races in Zandvoort. Voor de tuning van de auto's maakt het team van Bavelaar gebruik van de Delftenaar  Steven van der Plank van SP-Support.
Op zaterdag 18 juli is er een sponsordag. Alle sponsors mogen dan zelf ervaren hoe het is om in een Mazda MX5 te rijden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12