Prinsenhof-directeur Patrick van Mil vertelt de aanwezigen, waaronder bijna het volledige stadsbestuur, over Jan Schoonhoven.
Prinsenhof-directeur Patrick van Mil vertelt de aanwezigen, waaronder bijna het volledige stadsbestuur, over Jan Schoonhoven.

Delft houdt al iets meer van Schoonhoven

Algemeen

DELFT – De tentoonstelling 'Kijk, Jan Schoonhoven' is vorig week uitstekend begonnen. In Museum Prinsenhof Delft waren hier zo'n 350 mensen getuige van.

De dag begon met een preview van de tentoonstelling voor de bijna 35 bruikleengevers van de stukken van Schoonhoven, die nog tot en met 14 februari in Museum Prinsenhof te bewonderen zijn. Daarna spraken Prinsenhof-directeur Patrick van Mil, kunsthistoricus en schrijver Rudi Fuch en conservator Marga Schoemaker de aanwezigen toe. Vervolgens konden de zalen worden betreden en kon het grote genieten beginnen.
Léanne Selles is blij met de goede start van de tentoonstelling. "We zijn heel tevreden over de aandacht in de pers en alle positieve reacties die op sociale media rondgaan. We zien hele leuke dingen voorbij komen, hebben al veel mensen over de tentoonstelling gehoord en we hebben er nog niets negatiefs over vernomen."
Veel mensen zijn blij dat er eindelijk eens een tentoonstelling over Jan Schoonhoven is. "En dat is ook één van de redenen waarom we dit hebben gedaan. We vinden dat Delft van Jan Schoonhoven moet gaan houden en de stad hem omarmd." Dat is al deels gelukt. "Want er wordt tot nu toe al positief op de tentoonstelling gereageerd en door alle aandacht hiervoor merk je wel dat steeds meer mensen Jan Schoonhoven kennen."
Wie nog niet is geweest, zou beslist eens naar het Prinsenhof moeten komen, merkt Selles op. "Je krijgt hier de kans om een Delfts kunstenaar te leren kennen die internationaal beroemd is, mooie werken heeft gemaakt en die op zijn eigen manier een voorbeeld is van het Delftse creatieve en innovatieve. Meestal denken we dan aan Vermeer en Van Mierevelt, maar ook in recentere tijden heeft Delft hele goede kunstenaars voortgebracht."