De FMS test is een belangrijk onderdeel in de totaalbegeleiding. (Foto: PR)
De FMS test is een belangrijk onderdeel in de totaalbegeleiding. (Foto: PR) Foto:

“Investeren en innoveren, want het kan altijd beter”

Algemeen

DELFT - Het gaat goed met The Fitness Club Delft. Het ledenaantal is sinds corona flink toegenomen en vorig jaar won de sportschool de Gold Award voor beste fitnessclub in Delft. “En we waren de tweede van Nederland”, aldus eigenaar Michiel Wiegman. 

Het geheim van het succes? “Investeren en innoveren”, is het antwoord van Michiel. Want wie denkt dat hij nu op zijn lauweren wil rusten heeft het verkeerd: “Het kan altijd weer beter. Betere apparatuur. Betere begeleiding. Nieuwe stappen ondernemen.” Innovatie, dat heeft wat Michiel betreft een brede lading: “Voor ons was de installatie van een lift een hele innovatie. Daardoor houden we oudere sporters vast of trekken die aan.” Want die zijn een belangrijke doelgroep: “Steeds meer senioren beseffen dat het belangrijk is om te blijven bewegen. Krachttraining is voor hen bijvoorbeeld heel effectief: Sterkere botten en spieren werken preventief tegen vallen, en bevorderen de genezing bij blessures. Het doel is: gezond ouder worden!”

Duurzaamheid
Sinds corona is ook het besef doorgedrongen dat de luchtbehandeling in je pand optimaal moet zijn. “De lucht moet bij ons schoon zijn. Dus investeren we in nieuwe luchtbehandeling en airconditioning”, vertelt Michiel. “Daarmee gaan we ook verwarmen, dus alle CV gaat er ook uit.” Deze investering gaat samen met de aanschaf van nieuwe en betere trainingsapparatuur: “Ik wil gewoon het beste hebben.” Maar airco en tientallen apparaten gebruiken ook veel stroom. Vandaar dat Michiel graag zonnepanelen wil gaan leggen: “Dat dekt aardig de energiebehoefte.” De volgende stap is dan de warmtepomp: “Momenteel gebruiken we alleen nog gas voor het warme douchewater. Op termijn gaan we helemaal van het gas af.”

Opleidingen
Apparatuur en omgeving is één ding. Wat net zo belangrijk is, is het personeel: “We investeren flink in hun opleiding”, benadrukt Michiel. “Bijvoorbeeld Thierry is onze trainer voor de Kettlebell en FMS, maar hij traint ook onze andere trainers hierin. Goede begeleiding is essentieel in de sportervaring die wij onze leden willen bieden.” Want het gaat niet om sporten alleen: “Gezond leven is een lifestyle. Sporten en gezonde voeding horen daarbij. Het gaat er niet alleen om dat mensen hier een uurtje bezig zijn, het is het hele plaatje. Een gezonde levensstijl aanleren is moeilijk, en daar helpen wij graag bij.”

Zoals gezegd, het ledental van The Fitnessclub Delft neemt gestaag toe. “Daar helpen acties als ‘Bring a Friend’ zeker bij”, zegt Michiel. Maar we merken vooral aan onze klanten dat we het goed doen. Het gaat er immers om dat zij zich thuis voelen.” Maar vooruit, een actie is toch nooit weg, dus deze hele zomer: de temperatuur van de dag is je korting bij inschrijving!” (Benieuwd? Kijk op www.thefitnessclubdelft.nl).