Hét studentenkoor en orkest van de TU Delft, Krashna Musika, geeft op woensdag 5, donderdag 6 en zaterdag 8 juli concerten in de Aula van de TU Delft.
Hét studentenkoor en orkest van de TU Delft, Krashna Musika, geeft op woensdag 5, donderdag 6 en zaterdag 8 juli concerten in de Aula van de TU Delft.

Krashna Musika geeft lustrumconcerten in Delft

Algemeen

DELFT - Hét studentenkoor en orkest van de TU Delft, Krashna Musika, geeft op woensdag 5, donderdag 6 en zaterdag 8 juli concerten in de Aula van de TU Delft. Omdat de vereniging dit jaar 55 jaar bestaat, is dit een grote concertreeks met ‘Carmina Burana’ als hoofdonderdeel van het programma. Als klap op de vuurpijl is het orkest vorige week vrijdag verkozen tot ‘Leukste Studentenorkest van Nederland.’  

Dit jaar viert Krashna Musika al weer haar elfde lustrum. Om deze reden zingen de leden deze zomer de Carmina Burana en Prokofjev’s Zevende Symfonie. De Carmina Burana is een bekend klassiek muziekstuk met maar liefst 200 musici op het podium. Het stuk wordt niet vaak uitgevoerd in Nederland en al helemaal niet in studentenorkesten. Voor deze uitvoering wordt er door het studentenkoor samengewerkt met solisten Elise van Es, Jan-Willem Schaafsma, Jan-Willem van der Hagen en de kooracademie Breda. De concerten vinden allemaal plaats op de TU Delft, de thuisbasis van Krashna Musika. 

Vorige week is Krashna Musika, in de live uitzending van ‘De Klassieken’ op NPO Klassiek, uitgeroepen tot leukste studentenorkest van Nederland! Er deden 15 studentenorkesten mee en daaruit heeft Krashna gewonnen. Zij kregen in de finale 37% van de stemmen en mogen als prijs op zaterdag 22 juli een concert geven op festival Wonderfeel in Noord-Holland. 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.krashna.nl