Mr. Pink zal op zondag 18 juni het legendarische album van Pink Floyd, 'Dark Side of the Moon' in zijn geheel live ten gehore brengen bij Lijm & Cultuur in Delft. (foto: Koos Bommelé)
Mr. Pink zal op zondag 18 juni het legendarische album van Pink Floyd, 'Dark Side of the Moon' in zijn geheel live ten gehore brengen bij Lijm & Cultuur in Delft. (foto: Koos Bommelé)

DARK SIDE of the MOON met Mr. Pink in Delft ( 50th Anniversary Concert and more)

Algemeen

DELFT - Mr. Pink, is de nieuwe Pink Floyd Tribute Band van de bekende Delftse muzikant Peter Chattelin. Mr. Pink zal op zondag 18 juni het legendarische album van Pink Floyd, ‘Dark Side of the Moon’ in zijn geheel live ten gehore brengen bij Lijm & Cultuur in Delft. Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. 

Tekst: Martin Reitsma

Peter Chattelin gaat voor perfectie
Delftenaar, zanger en gitarist Peter Chattelin was in de jaren negentig de oprichter van het befaamde Pink Project dat overal in het land uitverkochte zalen trok. Met zijn toenmalige band stond hij voorts vier keer in een uitverkocht AHOY. Peter vertelt: “ Met Pink Project heb ik indertijd een goede en solide reputatie opgebouwd op het gebied van het innoveren en perfectioneren van de iconische Pink Floyd Sound, daarmee werden wij door kenners en criticasters wereldwijd gezien als een van de beste tributebands. Datzelfde doe ik nu ook met mijn nieuwe formatie. We zorgen ook nu met Mr. Pink voor een overweldigende podiumact en pareltjes van het legendarische Pink Floyd album ‘Dark Side of the Moon’. In November 2022 deed ik samen met RockBoulevard tijdens een uitverkocht concert bij Podium aan Zee in Scheveningen een geslaagd optreden met veel Pink Floyd nummers en thans maak ik met Mr. Pink een comeback on stage met een geweldige groep muzikanten!”

Aansprekend optreden met spectaculaire lichtshow
Ik vraag aan Peter wat het publiek mag verwachten komende zondag de 18e waarop hij vertelt: “De band die ons publiek gaat zien en horen bestaat uit louter zeer ervaren en gedreven muzikanten. Sommige zijn heel bekend uit het Pink Floyd Tribute circuit en andere beschikken over enorm veel speelervaring in allerlei genres. Special guest voor 18 Juni is Katinka van der Harst ( Infloyd ) Er zal voorts een fantastische lichtshow te zien zijn waarin wij samenwerken met mediabedrijf Improve. De samenwerking tussen licht en mediabedrijf Improve en Mister Pink is zeker niet nieuw besluit Chattelin ons interview.

Schrijver dezes over het iconische album Dark Side Of The Moon  
“Ik kan elke week wel naar dit album luisteren. Een combinatie van positieve factoren maakt dit album zeer aantrekkelijk. Natuurlijk het concept, de muzikale variatie, de songteksten, de speciale effecten, de voortreffelijke backing vocals. Het blijft een topproductie. Dat nu zo’n ervaren topmuzikant én Pink Floyd kenner als Peter Chattelin het album integraal gaat opvoeren met zijn sterke band wordt een optreden om zeer naar uit te kijken. Pink Floyd heeft destijds hun vele fans wereldwijd lang laten wachten om dit album uit te brengen. De groep had in 1972 al een volledige tournee lang dit album integraal gespeeld en verfijnd. Uiteindelijk kwam het het pas uit in maart 1973. Maar de fans werden beloond met een magistraal en legendarisch album. Elk nummer is geslaagd.  Het ene nummer vanwege de technologische vernieuwing - On the Run, Any Colour You Like, Speak to Me - andere songs weer vanwege de muzikale diversiteit,  de songteksten en prachtige songs zoals Time, Us and Them &  Brain Damage/Eclipse). Een beklijvende rocksong als “Money” zorgt voor afwisseling en variatie. The Great Gig in the Sky is een apotheose. Een bewust tegendraads nummer.. Alleen al dit nummer inspireerde andere artiesten, waaronder bijvoorbeeld Moby.”  

Waar en hoe laat!
Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. Lijm en Cultuur vindt u aan de Rotterdamseweg 272 - 2628 AT in Delft. U kunt deze avond feestelijk beginnen met een 3 gangen verrassingsdiner in het Experiment vanaf 17.00 uur. De laatste tickets gaan er komende dagen uit! Wil je het concert bijwonen? Voor tickets zie:  https://www.lijmencultuur.nl/.../dark-side-of-the-moon

(foto: Koos Bommelé)