Sky Bandennet, de naam zegt het, staat natuurlijk bekend om zijn uitstekende bandenservice. Maar het bedrijf doet meer. (Foto: PR)
Sky Bandennet, de naam zegt het, staat natuurlijk bekend om zijn uitstekende bandenservice. Maar het bedrijf doet meer. (Foto: PR)

Onderhoud voorkomt problemen, dat geldt óók voor je banden

Algemeen

DELFT - Natuurlijk weet je dat je je auto goed moet onderhouden. Dat zorgt ervoor dat je veilig blijft rijden, dat je auto het goed blijft doen en, niet onbelangrijk, voorkomt hoge rekeningen bij de garage. Natuurlijk laat je je onderhoud doen bij de vakman die je vertrouwt. “Maar”, zo weet Sala Kaya van Sky Bandennet, er zijn dingen die je zelf kunt doen.

Sky Bandennet, de naam zegt het, staat natuurlijk bekend om zijn uitstekende bandenservice. Maar in de bijna twaalf jaar van zijn bestaan is het bedrijf van Sala ook uitgegroeid tot een allround onderhouds- en reparatiebedrijf voor auto’s van alle merken. Of het nu gaat om een APK-check, een servicebeurt of een reparatie, het team van Sky Banden doet het vakkundig èn betaalbaar. Met een goede prijsindicatie vooraf kom je bovendien nooit voor verrassingen te staan. Kun je, ook als je géén technicus bent, ze3lf ook nog iets doen als auto-eigenaar? “Het is altijd verstandig je vloeistoffen in de gaten te houden en bij te vullen”, aldus Sala. Dat voorkomt veel problemen en is eenvoudig te doen, zeker met behulp van het onderhoudsboekje.”

Check je bandenspanning
En banden? Want dat is tenslotte de ultieme specialiteit van Sala en zijn mensen. Kun je daar nog onderhoud op plegen? “Wat dat betreft is regelmatig, zeg eens per twee maanden, de bandenspanning checken het beste èn eenvoudigste dat je doen kan”, is het antwoord van Sala. “Lage bandenspanning zorgt ervoor dat je banden onnodig snel slijten en veroorzaakt een hoge rolweerstand. En dat kost brandstof. Laat daarnaast ook één keer per jaar je wielen balanceren. Een band slijt op millimeters en dat kan onbalans veroorzaken.” In het slechtste geval treedt dan cupvorming op. Vercupping is een vorm van onregelmatige slijtage. Je merkt dat doordat je banden een zoemend geluid gaan maken, zodra je rond de 50 Km per uur komt. “Als dat te erg wordt moeten je banden echt vervangen worden, terwijl ze wellicht qua millimeters nog veel langer mee hadden kunnen gaan.” En in het algemeen geldt: slechte banden hebben een verder gaand effect: “Er komt meer druk op de schokdempers, op de lagers, dus uiteindelijk is het slecht voor je hele auto.”

Monteur gezocht
Sala en zijn mensen zorgen goed voor de auto’s van hun klanten. Maar daar kunnen ze nog wel wat hulp bij Gebruiken: We zoeken nog naar een )leerling) bandenmonteur. Wil jij werken in een jong, dynamisch bedrijf, leren monteren, balanceren en uitlijnen? En heb je wellicht nog verdere groeiaspiraties in het autovak? Neem dan contact op met Sala Kaya: tel. 06-41219584.