<p>Bij Sky Bandennet zetten ze vakkundig nieuwe banden onder uw auto. (Foto: EvE)&nbsp;</p>

Bij Sky Bandennet zetten ze vakkundig nieuwe banden onder uw auto. (Foto: EvE) 

(Foto: )

Sky Bandennet: ook (gebruikte) banden vanaf vijftien euro

DELFT - Bij Sky Bandennet aan de Faradayweg 11 hoef je zeker de hoofdprijs niet te betalen voor een set andere (winter)banden. Sala Kaya heeft een flinke voorraad gebruikte banden waar u nog prima een tijd mee toe kan.

Hoewel je het aan de temperaturen nog niet heel erg merkt, is de winter weer in aantocht. Tijd om de zomerbanden onder uw auto te wisselen voor winterbanden zodat u ook in kou en sneeuw veilig de weg op kunt. Maar ja, dat is toch wel weer een uitgave... “Dat hoeft dus niet”, vindt Sala Kaya van Sky Bandennet. “Wij hebben nog een ruime voorraad gebruikte winter- èn zomerbanden liggen, die best nog een seizoen of meer meekunnen. En voor een meeneemprijs: De prijs varieert van 15 tot 45 euro, afhankelijk van de conditie van de band. Verreweg de meeste, zeg 90% van de gebruikte banden op voorraad is van een A-merk als Dunlop, Bridgestone of Continental.” Goede banen voor een prikkie dus: “Klant blij, ik blij.” Uiteraard worden de banden niet alleen los, maar ook in sets van twee of vier verkocht.

Profiel
Hoe Sala aan zijn voorraad komt? “Hoewel de meeste mensen hun banden inderdaad oprijden, komt het toch geregeld voor dat ze afstand doen van banden die nog prima in orde zijn, bijvoorbeeld omdat ze overstappen op een ander merk of liever een all-season band nemen.” Uiteraard kijken Sala en zijn mensen de banden eerst goed na. “Ik garandeer iedereen die een gebruikte band bij ons koopt dat de band qua profiel nog minstens een jaar meegaat. Bij de gebruikte banden die wij verkopen heeft de zomerband minimaal nog twee millimeter profiel boven het markeerpunt, en de winterbanden 4 millimeter. Maar ik heb er ook waar gerust nog 7 of 8 millimeter op zit. Die zijn bijna zo goed als nieuw.” Dat profiel wordt gemeten vanaf de markeerpunten die iedere band heeft: “Die markeerpunten markeren echt het wettelijke uiterste. Maar op het moment dat je banden al tot het markerpunt gesleten zijn, ben je eigenlijk al te laat met wisselen.” En dat is belangrijk, want goed profiel is essentieel voor de veiligheid: “Minder grip, langere remweg en meer kans op een klapband zijn maar een paar van de mogelijke gevolgen.”

Wissel op tijd
Kortom: wissel op tijd uw banden, en doe uw voordeel met de voorraad gebruikte banden van Sky Bandennet. Bel voor het maken van een afspraak en info over de aanwezige voorraad met tel: 015-7851173 of mobiel: 06 412 195 84. “En uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor vakkundig monteren, balanceren en uitlijnen van uw auto.” www.skybanden.nl.

Meer berichten