Sky Bandennet: specialisten voor uw banden. (Foto: EvE)
Sky Bandennet: specialisten voor uw banden. (Foto: EvE)

"Dit is de tijd om van zomer- naar winterband te wisselen"

kijk op de wijk

De eerste koude dagen zijn geweest. Het is weer tijd voor de winterbandenwissel. Sala Kaya en zijn mensen bij Firststop Sky Bandennet zijn er maar druk mee.

Sala Kaya zit al bijna 20 jaar in het autovak, waarvan de laatste vijf jaar als zelfstandige met zijn eigen bandenbedrijf. Daarnaast biedt Sala ook een uitgebreid assortiment siervelgen en verschillende service- en onderhoudsdiensten aan. "Maar welgen, banden, dàt is echt mijn ding. Niets mooier dan de een auto aanpassen aan het rijgedrag van de klant, of dat nu om sportief rijden of om comfort gaat. Ik heb alle benodigde opleidingen gevolgd en veel ervaring, dus je zou wel kunnen zeggen dat ik een bandenspecialist ben." Inmiddels zit Sky Bandennet alweer twee jaar op zijn huidige locatie aan de Faradayweg 11. Vorige maand werd het bedrijf onderdeel geworden van Firststop, het grootste netwerk van bandenspecialisten dat als voornaamste bandenmerk Bridgestone voert. Maar uiteraard kun je bij Sky Bandennet nog talloze andere topmerk banden vinden, voor iedere auto en iedere persoon.

Veranderd
Want een band is niet zomaar een band, benadrukt Sala: "De laatste jaren hebben banden een enorme verandering doorgemaakt. Ze zijn anders in samenstelling en opbouw. Dat komt omdat auto's ook stiller en gevoeliger zijn geworden en bandenfabrikanten moeten daar in mee. Veel mensen gaan echter wel met hun tijd mee qua auto, maar bestellen lukraak banden, zonder te onderzoeken welke band het beste is voor hun auto en hun rijstijl. Zelfs als je een A-merk band koopt, wil dat niet zeggen dat dat de beste band voor jou is." Sala en zijn mensen kunnen je dan ook goed adviseren, want inderdaad, het zijn èchte specialisten. "We doen alles rond banden. Niet alleen balanceren en uitlijnen, maar ook banden en velgen afstellen. Wij beschikken bijvoorbeeld over een 3D balanceermachine. Daarmee bootsen we als het ware de weg na en kunnen de band daardoor heel precies afstellen. Dat rijdt prettiger, zuiniger èn veiliger."

Winterbanden
Uiteraard ben je bij Sky Bandennet ook aan het goede adres voor je winterbanden: "Dit is de tijd om te wisselen. Zodra het langere tijd onder de acht graden is, koelt het asfalt en het rubber van de band af, waardoor de zomerband minder op de weg 'kleeft'. Met goede winterbanden heb je dus betere grip. Winterbanden zijn opgebouwd met lamellen waardoor ze ook in koude omstandigheden flexibel blijven. Wij adviseren u graag en monteren vakkundig. Bel ons voor een afspraak!"