Afbeelding

Gratis wintercheck tijdens bandenwissel bij Sky Bandennet

kijk op de wijk

Het wordt weer kouder. De winter komt er aan. Heeft u uw zomerbanden al gewisseld voor winterbanden? Wacht er niet te lang mee. Bij Sky Bandennet krijgt u bij het wisselen bovendien een gratis wintercheck van uw auto.

Tegenwoordig is het rijden op winterbanden bijna gemeengoed geworden. "Gelukkig wel", vindt Sala Kaya van Sky Bandennet aan de Faradayweg. En dat is niet alleen omdat banden zijn vak zijn: "Het is gewoon veel veiliger. In Nederland is rijden op winterbanden niet verplicht, maar in veel andere Europese landen wel. In Duitsland bijvoorbeeld ben je bij een aanrijding in winterse omstandigheden altijd verantwoordelijk als je op zomerbanden rijdt." Tegen de tijd dat het kwik niet hoger dan acht graden komt is het nuttig om winterbanden te monteren: "Zomerbanden worden bij lagere temperaturen hard. Dat rijdt minder prettig en geeft mensen het gevoel dat de auto minder grip heeft op de weg. Winterbanden zijn juist voor deze temperaturen gemaakt. Naast een speciaal profiel zorgt ook de samenstelling van het rubber ervoor dat de auto beter op de weg 'kleeft'. "We hebben net weer een aantal nieuwe bandentypen binnen", vertelt Sala. Van Pirelli, Continental en Bridgestone. Vooral de Bridgestone scoort hoog in testen van de ANWB en de Consumentenbond, en bij algemene testen in Duitsland. Naast een verbeterde samenstelling van het rubber beschikt de Bridgestone ook over nieuwe profiellijnen. Dat maakt de band geschikt voor hoge prestaties bij winterse omstandigheden."

Voor nieuwjaar
Mocht u dus nog uw banden moeten wisselen, dan is dit het goede moment. "Ik raad mensen aan voor nieuwjaar te wisselen"benadrukt Sala. "Na 1 januari worden de grondstoffen voor banden duurder en zullen de prijzen van banden dus iets stijgen." U krijgt in december bovendien nog eens een mooie korting". En of dat niet genoeg is doet Sky Bandennet er nog eens een extra aanbieding bij: "Bij het wisselen van de banden doen we ook een gratis wintercheck. We controleren de remvoering, de ruitenwissers, de accu en de vloeistoffen. Het wisselen van de banden en de check duren ongeveer twintig minuten. U krijgt een gratis kopje koffie terwijl u wacht, Na afloop weet u zeker dat u weer veilig de weg op kunt!"

Uiteraard biedt Sky Bandennet ook de mogelijkheid om uw winter- en zomerbanden op te slaan. "En we geven u uiteraard ook goed advies. Want banden zijn ons werk. Wij mogen ons echte specialisten noemen. Dus kom langs, stel uw vragen. Wij staan voor u klaar!"

!