Afbeelding

Rafelranden Delft in beeld gebracht

Algemeen

DELFT - Het Schieoevers-gebied, met onder meer de oude kabelfabriek aan de Schieweg, ziet er over een paar jaar heel anders uit. Een nieuwe woonwijk met een industriële look is hier gepland. Een groep van tien enthousiaste tekenaars uit Delft en omstreken wilde de verandering vóór zijn. Begeleid door kunstenaar Rob van Es legden zij dit Schieoevers-gebied vast zoals het er nu nog bijligt.

Gezeten op oude pallets, turend door kapot fabrieksglas en in de schaduw van oude schuiten schetsten zij een bijzonder tijdsbeeld. De opdracht was steeds: in maximaal tweeënhalf uur moet het klaar zijn en het basismateriaal is krijt. Daardoor kregen de schetsen de rauwheid die ook het gebied zelf zo kenmerkt. Anneke Augustinus, Fred Hemmes, Jessica Hulst, John Joosten, Anja van Kuijk, Angeles Rodriguez, Thea Ruijgrok, Patricia Slingerland, Jan Smith en Margriet Vink schreven al krijtend geschiedenis.

De collectie van vijftig schetsen wordt van 26 mei tot 6 juli tentoongesteld in het stadskantoor. Voorzitter Harry ter Braak van Delfia Batavorum opent de expositie op 26 mei, 15.00 uur.