De panden aan de Motorenweg
De panden aan de Motorenweg

‘Motorenweg moet veranderen in levendige en toekomstgerichte wijk’

Algemeen

DELFT - De ontwikkelaars Certitudo Capital en Palladium Group Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de gemeente Delft voor de ontwikkeling van het gebied tussen de Motorenweg en Tanthofdreef. De ambitie is om de plek met bedrijven en kantoren te veranderen in een levendige en toekomstgerichte wijk met woningen, werkplekken en voorzieningen. De plannen sluiten aan op de vernieuwing van stationsgebied Delft Campus en maken deel uit van de bredere gebiedsontwikkeling Schieoevers.

Certitudo Capital is eigenaar van de voormalige kantoorgebouwen aan Tanthofdreef 3, Motorenweg 23 en Motorenweg 31-33. Palladium Group heeft percelen van gemeente Delft in erfpacht aan Motorenweg 5. De ontwikkelaars gaan de komende tijd aan de slag om een stedenbouwkundig plan voor het gebied te maken. Daarin staat straks onder meer waar gebouwd mag worden, wat er gebouwd mag worden en hoe de openbare ruimte er in grote lijnen uit komt te zien. Het stedenbouwkundig plan wordt gemaakt in samenspraak met de gemeente en andere belanghebbenden.

Kansen
Nico Hoogendoorn, directeur van Palladium Group Nederland: “De bedrijven- en kantorenstrook heeft zijn functie de afgelopen decennia goed vervuld, maar verdient nu een upgrade. Wij gaan ons uiterste best doen om hier samen met de gemeente Delft en de mede-ontwikkelaars een prettige woon- en werkomgeving te creëren.”

Potentie
Arno van den Thillart, directeur projectontwikkeling bij Certitudo Capital, ziet veel potentie: “De ligging van de kavels in het stationsgebied in combinatie met de grote woningopgave in Delft maakt dat wij hier grote kansen zien. Daarbij kijken we verder dan ons eigen perceel: in samenwerking met gemeente Delft en andere betrokken partijen geven we het bredere gebied momenteel vorm. Daar ligt een mooie uitdaging voor ons als ontwikkelende belegger.”

Vernieuwing stationsgebied Delft Campus
Het stedenbouwkundig plan voor de Motorenweg vormt een belangrijke bouwsteen in de gebiedsvisie voor stationsgebied Delft Campus. Het stationsgebied ontwikkelt zich tot 2030 tot een prettige en goed bereikbare plek, waar meer mensen kunnen wonen en werken.

Schakel
Stephan Brandligt, gebiedswethouder Schieoevers, vertelt: “De strook aan de Motorenweg vormt een belangrijke schakel tussen de wijk Tanthof, het nieuwe, energieneutrale treinstation, de TU-wijk en Schieoevers. Door op deze plek woningen en werkplekken te combineren met nieuwe voorzieningen, draagt de Motorenweg bij aan een levendig stationsgebied dat de omliggende wijken met elkaar verbindt.”

Planning en vervolg
De intentie is dat de gebiedsvisie voor stationsgebied Delft Campus dit najaar af is. De gebiedsvisie en het stedenbouwkundig plan vormen samen een basis voor de verdere plannen voor de Motorenweg. Belanghebbenden, waaronder ook buurtbewoners en andere Delftenaren, worden nog uitgenodigd om hierover mee te denken.