Woord & Draad
Woord & Draad

Eindmanifestatie stadsproject Woord & Draad in Museum Prinsenhof Delft

Algemeen

Op zaterdag 18 maart is de spetterende eindmanifestatie van Woord & Draad. Dit Delftse stadsproject gaat om verbinding. Niet alleen tussen textiel en podiumkunsten, maar vooral tussen de werelden van mensen die elkaar kruisen en ontmoeten. Woord & Draad ging van start in september 2022 en eindigt met een take-over van De Delftse Blik in Museum Prinsenhof Delft, van 11.00 t/m 22.00 uur. De entree is gratis.

Maar liefst 11 uur lang is de historische Van der Mandelezaal gevuld met Delftse verhalen verweven met textielkunst. Bewonder de Delftse Kleden en de Jurk van Delft die na 20 jaar speciaal voor deze expositie uit het depot van Museum Prinsenhof Delft zijn gehaald. Bekijk de Jas van Delft, gemaakt van persoonlijk geweven lapjes door bijna 100 stadsgenoten. Dwaal door de stad van textiel, bestaande uit kleine huisjes terwijl je luistert naar de verhalen van de makers via de koptelefoon.

De expositie is gratis te bezoeken. Binnenlopen kan op elk moment, tickets zijn niet nodig. Meer informatie via www.woordendraad.nl