Foto: Esther de Cuijper
Foto: Esther de Cuijper

Woord & Draad: Weef mee en doe mee aan de stadscollectie

Algemeen

Handwerk, ambacht en textiel is helemaal terug van weggeweest en weer populair onder jong en oud. In Woord & Draad weeft heel Delft mee aan een ‘Delfts kleed’ en de ‘Delftse jas’ Persoonlijke verhalen vormen de rode draad. Iedereen die het leuk vindt om met handwerk bezig te zijn is van harte welkom op de woensdag wordt er gewerkt in de Buitenhof of in de Voorhof. Meedoen is gratis.

Het weven maakt onderdeel uit van een breder programma. Er wordt naar een tentoonstelling in expositieruimte 38CC toegewerkt die in november plaatsvindt. Oude klassiekers als de Delfts Kleden en de Jurk van Delft worden dan samen met het nieuwe werk getoond. In deze expositie is er plek voor de Stadscollectie, dit wordt een levensgrote letterbak waar alles wat met textiel te maken heeft wordt geëxposeerd. Van ingelijst borduurwerk tot poppetjes, haakwerk en quilts.

Voor wie wil meeweven of werk wil exposeren in de Stadscollectie kan contact opnemen met Suzanne Vissers via info@woordendraad.nl www.woordendraad.nl