Foto: Marco De Swart
Foto: Marco De Swart

Ambitieuze tentoonstelling over Vermeer in Museum Prinsenhof Delft

Algemeen

DELFT - Tot en met 4 juni 2023 organiseert Museum Prinsenhof Delft een ambitieuze tentoonstelling over het leven van Johannes Vermeer (1632-1675) in Delft. Niet eerder was dit het uitgangspunt voor een tentoonstelling over deze wereldberoemde Delftse meester. De tentoonstelling Het Delft van Vermeer is dan ook met grote interesse ontvangen en trekt dagelijks vele bezoekers. Om zo veel mogelijk Vermeerfans de gelegenheid te bieden om de tentoonstelling te bekijken heeft Museum Prinsenhof Delft online dagkaarten beschikbaar gesteld

Het Museum Prinsenhof Delft ontvangt veel belangstelling van bezoekers die meer over het leven van Vermeer te weten willen komen. Om een bezoek te kunnen garanderen en te reguleren, stelt het museum online dagkaarten beschikbaar. Door vooraf online tickets te boeken, verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenste dag. De online tickets zijn verkrijgbaar via www.prinsenhof-delft.nl. Tijdens de tentoonstelling ‘Het Delft van Vermeer’ is Museum Prinsenhof Delft op maandag geopend. Gedurende die periode is het museum dagelijks van 11.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken.

Johannes Vermeer is een uitzonderlijk kunstenaar. Van over de hele wereld reizen kunstliefhebbers de komende maanden naar het Rijksmuseum om zijn schilderijen, die intimiteit en verstilling uitstralen, te zien. Maar lang niet iedereen weet hoezeer de stad Delft en het netwerk om Vermeer heen hem hebben beïnvloed, geïnspireerd en gevormd tot de wereldberoemde kunstenaar die hij is geworden. De tentoonstelling Het Delft van Vermeer belicht het leven van een van de meest geliefde kunstenaars uit de 17e eeuw en laat mensen kennis maken met de man achter de mythe en zijn stad. Deze ambitieuze tentoonstelling loopt parallel aan de reeds uitverkochte Vermeer-expositie in het Rijksmuseum.