Een eerdere uitvoering van Bachkoor Holland en het Matrozenkoor
Een eerdere uitvoering van Bachkoor Holland en het Matrozenkoor

Matthäus Passion in Delft

Algemeen

DELFT - In april voeren het Bachkoor Holland en het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van Gijs Leenaars na twee jaar stilte de Matthäus Passion (BWV 244) weer uit. 

In de lange geschiedenis van het Bachkoor Holland heeft de traditionele uitvoering van Bachs beroemde oratorium van altijd de voorkeur gehad. Zo ook dit jaar. De internationale solisten zijn Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Anna-Lena Elbert (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas). Het concert vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Delft op Witte Donderdag 14 en Goede Vrijdag 15 april.

Bachs Matthäus Passion is een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. Het behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Op Goede Vrijdag zal de Matthäus Passion traditiegetrouw in de Nieuwe Kerk in Delft worden uitgevoerd in het bijzijn van diverse nationale en internationale gasten van het gezelschap en van burgemeester Marja van Bijsterveldt.

Het Bachkoor Holland wordt sinds de oprichting in 1921 geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn.

Meer informatie en online kaartverkoop via www.bachkoorholland.nl. Telefonisch reserveren via de Nationale Theaterkassa 0900-9203. Indien de concerten geen doorgang vinden vanwege eventuele restricties vanuit het RIVM en de overheid, hebben alle kaartenkopers recht op restitutie.