Team CANIDREAM samen met team Museum Prinsenhof Delft
Team CANIDREAM samen met team Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof en CANIDREAM geven jongeren een stem in De Delftse Blik

Algemeen

DELFT - Museum Prinsenhof Delft en jongerenorganisatie CANIDREAM slaan de handen ineen voor het meerjarige co-creatie project De Delftse Blik,  waarin thema’s als vrouwen, veiligheid en vrijheid centraal staan. Museum Prinsenhof Delft sluit aan bij een aantal activiteiten van CANIDREAM rondom Keti Koti en geeft jongeren de kans hun stem te laten horen over deze thema’s. De uitkomsten dienen als input voor een kunstwerk en voor publieksactiviteiten later dit jaar. Met deze samenwerking treedt het museum buiten haar muren en maakt programma’s voor en door jonge stadsgenoten. Glenn Weisz, directeur CANIDREAM: “Deze samenwerking is een belangrijke stap voor het verder verbinden van de binnenstad met de buitenwijken, en jongeren meer in contact te brengen met het aanbod dat Museum Prinsenhof Delft ook voor hen in petto heeft.”

In gesprek met communities 
Museum Prinsenhof Delft gaat in het in 2021 gelanceerde vierjarige project De Delftse Blik het gesprek aan met diverse community’s in de stad met de geschiedenis van Willem van Oranje als startpunt. In het eerste themajaar kwamen nieuwe vrouwelijke perspectieven aan bod in Historische Vrouwen. Over het thema veiligheid praten naast jongeren ook TU studenten en Delftenaren met roots in Oekraïne en Turkije mee. In 2023 stelt De Delftse Blik het thema vrijheid centraal.  

Keti Koti herdenking
Op vrijdag 24 juni sloot het team van De Delftse Blik aan bij het programma rond de theatervoorstelling ‘Keti Koti 1873: verbinden door te verbreken’ in theater De Veste. Op 1 juli was De Delftse Blik ook aanwezig bij de activiteiten van CANIDREAM tijdens Keti Koti letterlijk vertaald het verbreken van de ketenen  de dag waarop we de afschaffing van de slavernij in Nederland herdenken en vieren.