Tijdens vier colleges ontdekken de kinderen de bijzondere verzameling van het Delftse museum
Tijdens vier colleges ontdekken de kinderen de bijzondere verzameling van het Delftse museum

Nieuwe collegereeks MuseumJeugdUniversiteit in Museum Prinsenhof Delft

Algemeen

DELFT - Nieuwsgierige kinderen van tussen de 8 en 12 jaar kunnen vanaf zondag 14 februari weer terecht in Museum Prinsenhof Delft voor een nieuwe reeks van MuseumJeugdUniversiteit. Tijdens vier colleges ontdekken de kinderen de bijzondere verzameling van het Delftse museum.

Thema’s
Deze keer gaan de colleges over Willem van Oranje, Delftse Meesters, portretschilderijen en Chinees porselein. Ze vinden plaats op de zondagen 14 februari, 14 maart, 11 april en 16 mei, om 13.00 uur. De reeks kost 20,00 euro per persoon. Meer informatie en inschrijven via www.museumjeugduniversiteit.nl.

Antwoorden
Tijdens de colleges geven verschillende onderzoekers en experts antwoord op spannende vragen als: ‘Wat hangt er in de kledingkast van Willem van Oranje?’ en ‘Waarom stonden Delftse Meesters niet voor de klas?’ Ook de verhalen en mysteries rondom het portretschilderen komen aan bod, zoals wat zijn eigenlijk de regels van een portret? Mag je lachen? Wie kiest de kleding uit? Bij het college over porselein uit de Chinese porseleinstad Jingdezhen wordt gekeken naar de betekenis van de afgebeelde dieren op het porselein, zoals olifanten, draken en mandarijneenden. Ze dragen elk een geheim met zich mee, welk geheim zou dit zijn?

Museum
De colleges duren een uur en vinden plaats in Museum Prinsenhof Delft. Net als in de rest van het museum, wordt ook tijdens deze collegereeks rekening gehouden met de voorschriften van het RIVM met betrekking tot het Coronavirus.

Kijk bij interesse in de collegereeks op www.museumjeugduniversiteit.nl.