Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof Delft

Ontdek, geniet, speel en maak mee tijdens het Prinsenhof Weekend!

Algemeen

DELFT - Volgende week organiseert Museum Prinsenhof Delft voor het eerst het Prinsenhof Weekend, dat vanaf dat moment jaarlijks zal terugkeren. Neem deel aan verschillende activiteiten en ontdek waaraan Delft zijn nationale betekenis en internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. 

Zaterdag
Zaterdag 21 mei wordt er een inhoudelijk programma aangeboden met tours, performance en film in en rondom het museum. Sluit aan bij activiteiten als een stadswandeling die het museum en de binnenstad van Delft met elkaar verbindt en een rondleiding langs de favorieten van en door verschillende museummedewerkers, zoals beveiliger Roland en museumdirecteur Janelle. Daarnaast kun je twee voorstellingen bijwonen. De eerste is een live performance van bekroonde artiest Marlies Heuer en cellist/componist Jan Kuijken, geïnspireerd door de verstilde wereld die wij hebben leren kennen via de Coronapandemie. Uitgangspunt voor deze performance is het boek ‘Wittgensteins Minnares’. De tweede is een vertoning van de Oscar-winnende film The Favourite in de overdekte binnentuin van het museum. Stap in de wereld van het blauwe bloed, het verlangen naar macht, affectie en rivaliteit in een echte historische omgeving tijdens de Prinsenhof filmavond.

Zondag
Op zondag 22 mei is het familiedag. Deze dag maakt jong en oud kennis met de drie Delftse iconen. Pak een kussentje en neem plaats voor verschillende kunstwerken in het museum, waar spannende verhalen worden verteld. Word tijdens het Prinsenhof Weekend zelf ook een Delfts Blauw kunstwerk door je te laten schminken in mooie blauwe en witte kleuren. Tijdens Levend Stratego kan je in een historisch decor spelenderwijs leren over Willem van Oranje en de opstand. Ook kun je deelnemen aan het maken van een enorm groeiend kunstwerk op het St. Agathaplein, geleid door Delftse kunstenaar Micha de Bie. Door bij te dragen aan dit ‘Super Canvas’ op het St. Agathaplein, leer je meer over Delftse nulgroep-kunstenaars zoals Jan Schoonhoven, Armando en Jan Henderikse. Doe inspiratie op in het museum en ga vervolgens zelf buiten aan de slag.

Kijk op www.prinsenhof-delft.nl voor alle activiteiten en tijden. Voor bepaalde activiteiten is een reservering nodig. Dit kan op de dag zelf bij de kassa, of om zeker te zijn van een plek alvast via de website. De meeste activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs, voor de filmavond en de live performance wordt wel een kleine vergoeding gevraagd.