Foto: Esther de Cuijper
Foto: Esther de Cuijper

Stadscollectie Textiel - Woord & Draad

Algemeen

Van 5 t/m 19 november is de Stadscollectie Textiel in 38CC. In de stadscollectie draait het allemaal om textiel en persoonlijke verhalen. Honderden Delftenaren hebben meegewerkt aan deze bijzondere tentoonstelling. 

De basis van de Stadscollectie begon maar liefst 20 jaar geleden. In 2002 borduurden 310 Delftse vrouwen onder leiding van kunstenaars Tonny van Sommeren en Christina Linaris Coridou de Delftse Kleden en de Jurk van Delft. In 2022 startte theatermaker Marjet Roerink een eigentijds vervolg hierop, met de naam Woord & Draad. De Stadscollectie Textiel is hier onderdeel van.

In deze expositie zie je Delftse textielkunst in alle vormen en maten. In een levensgrote letterbak vind je kunst van stadsgenoten. Ook De Delftse Kleden en de Jurk van Delft uit 2002 zijn te zien. Daarnaast weeft kunstenaar Bart Gorter ter plekke een nieuw Kleed van Delft, waar iedereen aan mee kan weven.

Wil je jouw handwerk ook exposeren in de Stadscollectie? Neem contact op via info@woordendraad.nl. Meer info: www.woordendraad.nl