Foto: Shuchen Liu
Foto: Shuchen Liu

Weef mee aan het Kleed van Delft

Algemeen

DELFT - Handwerk, ambacht en textiel. Het is helemaal terug van weggeweest en enorm populair onder jong en oud. In Woord & Draad weeft heel Delft, met en zonder ervaring, mee aan het ‘Delftse kleed’ en de ‘Delftse Jas’. Persoonlijke verhalen vormen de rode draad. Het Kleed van Delft is nog niet compleet. Weef jij ook een stukje mee?

Kom op zaterdag 14, 21 of 28 januari tussen 10.00 uur en 17.00 uur bij Abtswoude Bloeit! aan de Aart van der Leeuwlaan 332 langs met een stuk stof, kleding of wol met herinneringen en verhalen. Dit materiaal zal kunstenaar Bart Gorter dan ter plekke samen met jou inweven in het Kleed van Delft op het weefgetouw. Zo ontstaat een groot kleed van levensverhalen en herinneringen. Alle Delftenaren zijn van harte uitgenodigd om mee te werken aan dit prachtige stadsproject. Dat kan ook nog op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 februari en 4 maart van 10.00 uur tot 17.00 uur bij OPEN aan het Vesteplein 100. 

Maak een afspraak
Wil je verzekerd zijn van een plek of wil je niet te lang moeten wachten, mail dan vooraf naar info@woordendraad.nl om een datum en tijdstip af te spreken.

Expositie in Museum Prinsenhof
Sinds oktober 2022 wordt er op het weefgetouw geweven aan het meterslange Kleed van Delft. Op zaterdag 18 maart 2023 wordt het onthuld en is het te bewonderen in de Van der Mandelezaal in het Prinsenhof Museum. Bezoek deze eindmanifestatie van Woord & Draad waarin alles bij elkaar komt: de Jurk van Delft en het Delftse Kleed uit 2002 naast de Jas en het Kleed van Delft uit 2022/2023. Maar ook de stad gemaakt van textielhuisjes. Theater, film, dans, foto’s en muziek vertellen de nieuwe verhalen van Delftse inwoners die in de loop van het project zijn verzameld.