Afbeelding

Een leven lang wind door je haar met Fietsen Alle Jaren

Algemeen

DELFT - Een initiatief uit Denemarken is nu een succesvolle organisatie in Nederland. Zo kun je Fietsen Alle Jaren het beste omschrijven. Omdat veel ouderen niet goed meer kunnen fietsen en een beperkte mobiliteit hebben, is er behoefte aan een oplossing voor deze mensen. Die kwam er in Denemarken en Boi Huisman, die destijds in Denemarken woonde, zette het project ook in Nederland op. Ook in Delft is het project inmiddels een groot succes.

Het idee achter de organisatie is om kwetsbare mensen die minder mobiel zijn toch actief deel te laten nemen aan de samenleving. Dit doen ze door bijvoorbeeld oudere mensen op te halen in een verzorgingshuis en mee te nemen in de riksja. Toch maakt leeftijd niet uit bij Fietsen Alle Jaren. Als je niet meer in staat bent zelfstandig te fietsen zijn ze er ook voor jou. Vrijwilligers door heel het land zetten zich in om mensen een leuke activiteit te bezorgen. Het fijne aan deze activiteit is dat het heel simpel is, maar wel ontzettend waardevol voor de mensen. 

Ook in Delft is Fietsen Alle Jaren inmiddels een begrip, vooral voor ouderen. In Delft zijn inmiddels twee riksja’s beschikbaar, waarmee vijf keer per week ouderen worden vervoerd vanuit ontmoetingscentra. Ook worden twee keer per week mensen opgehaald vanuit de GGZ locatie. 

Voor de locatie in Delft zijn nog vrijwilligers nodig die het leuk lijken om af en toe een uurtje beschikbaar te zijn voor een rondje met de riksja. Wil je je aanmelden als vrijwilliger bij Fietsen Alle Jaren Delft? Stuur dan een mailtje naar delfland@fietsenallejaren.nl