De spinners vormen samen een hart. Paul Friskes en Koos van der Burg staan in het midden met de cheque van 44.750 euro. (Foto: Koos Bommelé)
De spinners vormen samen een hart. Paul Friskes en Koos van der Burg staan in het midden met de cheque van 44.750 euro. (Foto: Koos Bommelé)

‘We kunnen weer door met Debora, maar we zijn er nog niet’

Algemeen

DELFT - Een paar maanden geleden dreigden de deuren van Inloophuis Debora te sluiten. Paul Friskes en Koos van der Burg kwamen in actie. Op initiatief van Koos van der Burg is er een spinningevenement georganiseerd. Tijdens dit evenement gingen ruim twintig spinners keihard fietsen om sponsoren voor het inloophuis binnen te halen. We zijn nu een aantal weken verder en het is ze gelukt. Het doel was om met z’n allen tien duizend euro binnen te halen, maar daar kwamen zij ver boven. Het uiteindelijke bedrag dat is opgehaald is 44.750 euro! Wat een topprestatie!

Door Sara Tholenaars

Het Inloophuis Debora is een ontmoetingscentrum voor mensen die zijn getroffen door kanker en voor hun naasten. Het inloophuis is een plek waar de gasten even uit hun bubbel kunnen stappen en met lotgenoten samenkomen. In Debora worden leuke activiteiten georganiseerd, denk aan schilderles, zangles, yoga. Ook komt er wel eens een kapster en een visagist langs om de gasten in de watten te leggen. De deuren staan voor de gasten vijf dagen per week open, maar zoals het er een tijdje geleden uitzag zou Debora haar deuren moeten sluiten voor haar geliefde gasten. Om dit tegen te gaan is er op 2 november een spinningevenement gestart. Dinsdag 8 februari was de laatste dag. Het spinningevenement vond plaats in een zaal van de TU Delft die zij gratis ter beschikking had gesteld. Er deden ruim twintig spinners mee. Per keer betaalden zij tien euro. De bedoeling was dat alle spinners sponsoren zochten. Ook was er per spinningdag een hoofdsponsor, zoals SV Den Hoorn, SV Full Speed,  Anicon ect. Die betaalden 250 euro.

Voorlopig verder
We zijn er nog niet. Debora kan voorlopig weer verder. Gelukkig hebben een aantal sponsoren toegezegd om het inloophuis de komende jaren te blijven sponsoren, maar dat zijn er te weinig. Daarom doet het inloophuis nog een laatste oproep. Meld u aan als sponsor voor de komende jaren, zodat het inloophuis overeind kan blijven, zodat zij aan hun droom en doel kunnen werken. Elk bedrag is welkom.

Droom en doel
De huidige locatie van het inloophuis is al jaren te klein. Het inloophuis is voorzien van een woonkamer en één recreatieruimte voor alle activiteiten. Daarnaast is de ruimte van de administratieve kracht Arbo afgekeurd. De ruimtes zijn al vijftien jaar oud en zijn toe aan een opknapbeurt. “Gelukkig zijn wij door enkele goede doelen en stichtingen benaderd om ons te helpen bij het opknappen”, vertelt Paul Friskes (Voorzitter Debora Partnershipclub en Commissie sponsorwerving). Paul heeft al jaren een droom en hoopt dat die droom in de toekomst uitkomt, maar daar heeft hij en het Inloophuis Debora wel uw hulp voor nodig. “Ik heb al jaren een droom en een doel en dat is dat we de ruimte kunnen uitbreiden. Dit zou hartstikke fijn zijn, want dan kunnen wij de mannelijke gasten en de kinderen meer bieden. De Gemeente Delft staat hier welwillend tegenover. We willen nog in overleg gaan met de verhuurder en hebben al wat ideeën en schetsen op papier gezet.”

Dankbaar
Paul is erg dankbaar voor alle hulp en steun die Debora de afgelopen tijd heeft gekregen. “Bedankt fantastische spinners voor dit spectaculaire resultaat! Koos van der Burg ook harstikke bedankt voor de organisatie van het spinning event.” Paul bedankt de TU Delft voor het ter beschikking stellen van de spinningzaal. “Bedankt RODI media voor alle gratis publicaties en bedankt alle lieve sponsoren voor jullie financiële bijdragen, maar ook voor de hartverwarmende reacties waar ik soms kippenvel van kreeg. Zonder iemand of iets te kort te doen wil ook graag Pieter Bakker (DVC) bedanken. Bedankt voor je geweldige hulp om een aantal grote sponsoren binnen te halen.”
Ook Vitesse Delft wilt Paul bedanken. “Bedankt Vitesse Delft dat wij belangenloos met Villa Debora (onze ontmoetingsplek voor kinderen) de komende jaren op de shirts van jullie selectie komen te staan en dat jullie de nodige sponsoracties voor ons op touw gaan zetten.”

“En zeker bedank ik onze zeventig vrijwilligers, die met activiteiten, dan wel met gesprekken met onze gasten, hun naasten en kinderen op hartverwarmende wijze opvangen en begeleiden.”

Oproep
Het Inloophuis is momenteel hard op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen als bestuurslid, dan wel in de PR, Interne zaken, zoals gastvrouw- heer of als activiteitenbegeleider.