Winkelmanager Jean Lamet is enthousiast over de kwaliteit van de kerstbomen dit jaar
Winkelmanager Jean Lamet is enthousiast over de kwaliteit van de kerstbomen dit jaar

Beleef de decembermaand bij GroenRijk ‘t Haantje!

Algemeen

RIJSWIJK - Bij GroenRijk ‘t Haantje in Rijswijk beleef je de decembermaand op z’n best. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een warme en gezellige Kerst, én voor een knallend Oud en Nieuw! 

Kerstboomverkoop
Sinterklaas vertrekt komende week weer naar Spanje, dus het is de hoogste tijd om een kerstboom uit te komen zoeken. Je kunt natuurlijk kiezen voor één van de mooie kunstbomen bij GroenRijk, maar er gaat voor velen niets boven een echte boom. “Wij hebben volop keuze en iedere dag verse aanvoer van bomen uit Denemarken”, vertelt winkelmanager Jean Lamet. “En die bomen zijn dit jaar nog nét even mooier dan voorgaande jaren. Het is een droog seizoen geweest, wat voordelen heeft voor de kerstbomenteelt. Doordat ze wat langzamer zijn gegroeid, heb je geen doorschieters. De kwaliteit van de boom is daardoor veel beter en hij oogt voller.” GroenRijk verkoopt enkel kerstbomen met een Pure Nature-certificaat. Deze worden gekweekt zonder gebruik te maken van milieugevaarlijke pesticiden en kunstmest. “Wij van GroenRijk staan voor een groene wereld. Daarbij horen uiteraard ook kerstbomen die op een duurzame manier gekweekt worden.” De kerstbomen zijn er vanaf 29,95 euro.

Verlichting en accessoires
Met een kerstboom alleen ben je er natuurlijk nog niet. Laat GroenRijk nou net die plek zijn waar je alles onder één dak vindt; kerstverlichting, kerstballen en accessoires. Bang voor de energierekening door al die verlichting? Niet nodig, vertelt Jean. “De kosten die kerstboomverlichting met zich meebrengt gezien over de gehele maand, staat omgerekend ongeveer gelijk aan een kopje koffie. Je hoeft die gezelligheid daarvoor dus écht niet te laten!” Op de verlichtingsafdeling staan bordjes met informatie over het stroomverbruik van de lampjes. Bovendien staat hier aangegeven hoeveel verlichting nodig is bij bepaalde boomhoogtes, om het je gemakkelijk te maken. Lampjes uitgekozen? Duik in de kerstsferen en kies leuke accessoires voor de aankleding van je boom en huis. GroenRijk heeft producten in verschillende thema’s, volgens de trends van nu. Trek gekregen na al dat kerstshoppen? Laat de benen even rusten in het Tuincafé onder het genot van een lekkere bak koffie, een taartje of één van de vele versbereide gerechten van de menukaart. Een bezoek aan GroenRijk is dan ook een uitje voor het hele gezin!

Vuurwerk
Neem voordat je naar de kassa gaat alvast een kijkje in de grote vuurwerkshop van het tuincentrum. “Oud en Nieuw klinkt misschien nog ver weg, maar het loopt nu al storm met bestellingen”, vertelt Jean. “De afgelopen twee jaren mochten we door de coronaregels geen vuurwerk afsteken, dus de mensen pakken uit nu het wel weer mag. Het is dan ook goed om alvast een bestelling te plaatsen voordat alles uitverkocht is.” In de vuurwerkshop zie je wat er zoal te koop is. Via haantjevuurwerk.nl kun je video’s van het vuurwerk bekijken en een bestelling plaatsen. Bezoek het tuincentrum aan de Laan van ‘t Haantje 22 in Rijswijk of kijk op www.groenrijkrijswijk.nl voor meer informatie.