Alex van Zon, vuurwerkspecialist. (foto's: ML)
Alex van Zon, vuurwerkspecialist. (foto's: ML)

Met een kerstsale en veel vuurwerk het jaar uit bij GroenRijk 't Haantje

Algemeen

RIJSWIJK/DELFT – Eerst even genieten van die twee heerlijke kerstdagen. Waarbij iedereen bij elkaar is en geniet van lekker eten. En van de gezellige sfeer die Kerstmis met zich mee brengt. Heeft u ook een kerstboom van GroenRijk 't Haantje in de kamer staan?

En na Kerstmis is het dan al snel weer Oud en Nieuw. Waarbij ook weer in een gezellig samenzijn met familie en vrienden het voorgaande jaar uit- en het nieuwe jaar ingeluid wordt. Maar daarbij mag vuurwerk natuurlijk niet ontbreken. Ook daarvoor zit u bij GroenRijk 't Haantje aan de Laan van 't Haantje 22 goed. De dagen voor losse verkoop zijn op 28, 29 en 30 december en op de 31ste is alleen kindervuurwerk te krijgen. Al bijna twintig jaar de vuurwerkspecialist in de regio, en voor het derde jaar is de grote nieuwe shop in het vernieuwde tuincentrum aan de Laan van 't Haantje in Rijswijk in gebruik. "We zijn specialist in alle soorten vuurwerk", zegt Alex van Zon. "Met ons eigen merk Sensations, Pyrobase en het nieuwe merk Red Wire, de rode draad die de verbinding legt met het professionele vuurwerk. En de nodige aanbiedingen."
Over de hele range zijn er weer veel nieuwigheden. Bijvoorbeeld een plank met acht potten, met één lont steek je aan waarna de cakes één voor één af gaan. "Gelijktijdig met de vuurwerkverkoop, begint ook de kerstuitverkoop", zegt Gerdien 't Hart.
Of in goed Nederlands de kerstsale… "Vanaf woensdag 27 december geldt voor alle kerstartikelen 40 procent korting. Wij ruimen op en onze klanten kunnen alvast voordelig hun inkopen doen voor volgend jaar."

Na de twee heerlijke kerstdagen wordt meteen begonnen met het 'Groene Planten Thema' in dit tuincentrum. Veel mensen doen al gauw de kerstboom het huis uit en dan is het leuk om daar iets voor in de plaats te zetten. "Bij ons gaat ook de hele kerstbomenafdeling leeg, om weer plaats te hebben voor het grote assortiment groene planten. "Vooral veel groot groen, in bijbehorende potten, manden en tegenwoordig ook zakken", zegt Gerdien. "Op deze afdeling vind je bijvoorbeeld grote planten als palmen, alocasia's en bananenplanten. En dan gaan we al weer geleidelijk over naar het tuinseizoen. Want al snel zullen de eerste partijen bloembolletjes bij ons binnen komen. Klaar voor een al even zo gezellig voorjaar."
Maar eerst nog het vuurwerk! GroenRijk 't Haantje heeft ook volop familievuurwerk van het merk Wolff Vuurwerk, voor iedereen die niet zo hard hoeft te knallen is er een wat zachter geluid. Laat u informeren in de vuurwerkshop, waar via een aantal beamers al de nodige voorproefjes te zien en horen zijn! Telefoon: (015) 212 63 59. Internet:
www.hethaantjevuurwerk.nl.

Wendy Fiering van de afdeling Sfeer, Interieur en Kamerplanten.