Meindert Stolk, Edwin van de Woestijne, Rob Mudde, Maaike Zwart, Daniela Sordi en Ferdinand Grapperhaus
Meindert Stolk, Edwin van de Woestijne, Rob Mudde, Maaike Zwart, Daniela Sordi en Ferdinand Grapperhaus Foto: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Feestelijke opening NEXT Delft

Algemeen

DELFT - Donderdag werd acceleratorgebouw NEXT Delft op TU Delft Campus officieel geopend in aanwezigheid van Maaike Zwart (wethouder Duurzaamheid, Werk en inkomen en Economie), Meindert Stolk (lid college van Gedeputeerde Staten provincie Zuid Holland), Rob Mudde (Vice-Rector Magnificus en Vice-President Education TU Delft) en Edwin van de Woestijne namens het ASR Dutch Science Park Fund, eigenaar van NEXT Delft. Maar bovenal in aanwezigheid van en in samenwerking met de innovatieve bedrijven die zich hebben gevestigd in het gebouw.

Het acceleratorgebouw NEXT Delft op TU Delft Campus biedt momenteel kantoor- en maakruimte aan vijftien innovatieve bedrijven en is daarmee nagenoeg volledig verhuurd. NEXT Delft is dé plek voor impactvolle bedrijven uit de hele regio en bedrijven die de startup-fase zijn ontgroeid en willen doorgroeien. Door vestiging in NEXT Delft blijven ze onderdeel van de community en het innovatie-ecosysteem op en rond TU Delft Campus. Het is de aanwezigheid van de verschillende innovatieve bedrijven samen in één gebouw die zorgt voor extra dynamiek en inspiratie. Tijdens het openingsfeest was de spotlight dan ook op de in NEXT Delft gevestigde bedrijven gericht. Op de Innovation Floor presenteerden zij zichzelf en hun innovaties. Ook werden hier de plannen voor de uitbreiding van NEXT Delft gepresenteerd.

NEXT Delft biedt een bruisende community voor scale-ups en andere ondernemers waarin mensen, kennis en inspiratie bij elkaar worden gebracht. Zo organiseert NEXT Delft - ook in samenwerking met TU Delft Campus en de andere communities binnen het ecosysteem - diverse events en activiteiten. Inhoudelijk en sociaal, van casestudy en scale-up programmering tot pubquiz en netwerkborrel. Met verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten zoals een vergadercentrum, co-working- en communityspace en horeca-faciliteiten biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking.