Ook Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus van de TU Delft en burgemeester Marja van Bijsterveldt waren aanwezig
Ook Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus van de TU Delft en burgemeester Marja van Bijsterveldt waren aanwezig

Ondertekening Intentieverklaring ‘Grensoverschrijdend gedrag’

Algemeen

DELFT - Op 24 mei is op de Delftsche Studenten Bond de intentieverklaring rondom grensoverschrijdend gedrag ondertekend. De verklaring is ondertekend door een diverse groep van 39 studenten-, studie- en sportverenigingen. Op deze middag waren ook Rob Mudde, Vice-Rector Magnificus van de TU Delft en burgemeester Marja van Bijsterveldt aanwezig voor de overhandiging.

De ondertekening van deze verklaring betekent het begin van een meer structurele aanpak van grensoverschrijdend gedrag en daarmee het welzijn van studenten en inwoners van Delft. Het bespreekbaar maken en op een juiste manier informeren zijn de hoofddoelen van dit initiatief. In de verklaring zijn een vijftal punten opgenomen waarbij de focus ligt op; meer aandacht voor het onderwerp, het bespreekbaar maken van het onderwerp, communicatie over hulp faciliteiten, het belang van vertrouwenspersonen en de beschikking van een protocol voor ernstige situaties.

Waar dit initiatief voor en door studenten is, is het belang van dit onderwerp veel breder dan dat. Zij zouden dan ook graag een inspiratiebron zijn voor andere organisaties binnen de stad en alle inwoners van Delft. Zodat samen de stap kan worden gezet naar een veiliger Delft voor iedereen.